Δείτε τον – Στον εισαγγελέα ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου – Οι πρώτες φωτογραφίες!

Ζαφειρόπουλος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος που πυροβόλησε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο δράστης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, καθώς πρέπει να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του κι εκκρεμούσε μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος δολοφόνος που ομολόγησε την πράξη του είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία.

Ζαφειρόπουλος02

Η κατάθεση του εκτελεστή
Στην κατάθεσή του ο εκτελεστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν και να τραυματίσουν στο πόδι τον δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσουν.

Ζαφειρόπουλος03

Συγκεκριμένα ο 32χρονος «έδωσε» ως ηθικούς αυτουργούς τους τρεις Αλβανούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού και «παρήγγειλαν» αντί αμοιβής 20.000 ευρώ τον εκφοβισμό του δικηγόρου. Ο τελικός αποδέκτης του εκφοβισμού ήταν πελάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο της Energa.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις ηθικοί αυτουργοί είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δράστες, ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους. Ωστόσο φαίνεται πως εντοπίστηκαν κάρτες sim στα σκουπίδια, οι οποίες και πρόδωσαν τους ηθικούς αυτουργούς.

Ζαφειρόπουλος04

Οι ηθικοί αυτουργοί
Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για τους δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου κι έναν ακόμη ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο, πριν από δύο χρόνια.

Οι ηθικοί αυτουργοί προκύπτουν από καταθέσεις αλλά και συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ηθικοί αυτουργοί έδωσαν στους εκτελεστές το ποσό των 3.000 ευρώ ως προκαταβολή (τους είχαν υποσχεθεί 20.000 ευρώ) για να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο. Τα χρήματα τούς τα παρέδωσε μια μυστηριώδης γυναίκα.

Ζαφειρόπουλος05 Ζαφειρόπουλος06

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20.000 ευρώ το συμβόλαιο εκφοβισμού του Ζαφειρόπουλου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμβρόντητος έμεινε ο Τσοχατζόπουλος όταν έμαθε ότι η Βίκυ ζητάει διαζύγιο

ΑΚΟΜΑ: «Με χτύπησε ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου»: Όσα ισχυρίζεται η δικηγόρος που δέχθηκε επίθεση από την ΧΑ