Διέπρεψαν οι Έλληνες μαθητές σε διεθνή Αστρονομική Ολυμπιάδα

Με τρεις εύφημες μνείες επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές της 5μελούς ομάδας από την διεθνή Αστρονομική και Αστροφυσική Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη.

Ο λόγος για τους Τσιάμη Ραφαήλ, του Λυκείου «Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης, Κακογιάννη Χρήστου, του Λυκείου Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και, Μπανιά Αγγελική, του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Οι συνοδοί καθηγητές τους κ.κ. Ιωάννης Σειραδάκης και Λουκάς Ζαχείλας, έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την επιτυχία αυτή των μαθητών, δεδομένου ότι όλα τα θέματα των τριών φάσεων του διαγωνισμού (Ανάλυση δεδομένων, Θεωρία και Παρατήρηση) ήταν πάρα πολύ δύσκολα.

Σύμφωνα με το astronomos.gr η εκπαίδευση των μαθητών της 5μελούς αποστολής έγινε από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (έδρα Βόλος), με πολλή φροντίδα και επιμέλεια. Μάλιστα η προετοιμασία ήταν τέτοια ώστε όλοι ομολόγησαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε ποτέ από τέτοιου είδους εκπαίδευση.

Οι μαθητές επελέγησαν ανάμεσα σε 250 περίπου μαθητές όλης της Ελλάδας, που συμμετείχαν στις τέσσερις φάσεις του 22ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας, που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Τη χορηγία και της φετινής Ολυμπιάδας είχε το Ίδρυμα Ωνάση, όπως και των δύο προηγούμενων ετών, από το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορικό πείραμα της NASA με επερχόμενο αστεροειδή!

Επιστήμονας αναζητεί μετεωρίτες στην Ελλάδα – Πώς θα τους ξεχωρίσετε

Πανάρχαιος Δίας: Ο παλαιότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα