Ελεύθερος υπό όρους ο Πουτζδεμόν

Πουτζδεμόν

Λίγες ώρες αφού παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία, ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Μαζί του κι οι υπουργοί του που είναι μαζί του στις Βρυξέλλες.

Σε βάρος του Πουτζδεμόν και τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησής του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Την Κυριακή παραδόθηκαν στις βελγικές αρχές, αλλά λίγες ώρες μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ελεύθεροι… πολιορκημένοι
Οι πέντε Καταλανοί αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από απόφαση του δικαστή που εξέτασε την υπόθεσή τους.

Όλοι τους παραδόθηκαν οικειοθελώς στην αστυνομία το πρωί της Κυριακής στις Βρυξέλλες, όπου κατέφυγαν στις αρχές της εβδομάδας. Επαφίεται πλέον σε άλλο όργανο της βελγικής δικαιοσύνης, το Δικαστήριο εν Συμβουλίω (Chambre du Conseil), να αποφανθεί σχετικά με την εκτέλεση του ισπανικού εντάλματος σύλληψης μέσα στις προσεχείς 15 ημέρες.

Έπειτα από μια μαραθώνια, δεκάωρη ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε Καταλανοί υπό τον όρο να μην εγκαταλείψουν τη βελγική επικράτεια χωρίς την άδεια της δικαιοσύνης.

Ο Πουτζδεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί του κατηγορούνται από τις αρχές της Ισπανίας για κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων, απείθεια και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε σχέση με την εκστρατεία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στις ΗΠΑ – Μακελειό σε εκκλησία του Τέξας με 26 νεκρούς (pics & videos)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Τραμπ – Το 65% των Αμερικανών θεωρεί ότι έχει κάνει «ελάχιστα ή τίποτα»

ΑΚΟΜΑ: «Τρέμει» η Ευρώπη: Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας