Φύλλο και φτερό κάνει η αντιτρομοκρατική το USB που προσπάθησε να καταπιεί ο Κούρδος

Αντιτρομοκρατική

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχει μεταφερθεί πλέον η έρευνα μετά τη σύλληψη των 9 ατόμων κουρδικής καταγωγής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Πλέον οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας κάνουν φύλλο και φτερό τα laptops και τα USB που εντόπισε η αντιτρομοκρατική στις γιάφκες προκειμένου να βρουν στοιχεία τόσο για τους συλληφθέντες, όσο και για τη δράση άλλων μελών που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά διαφεύγουν της σύλληψης.

Πρέπει να σημειωθεί πως κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε μία από τις τρεις γιάφκα, ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να καταπιεί ένα usb στικάκι, ωστόσο τον πρόλαβε ένας αστυνομικός και του το έβγαλε από το στόμα. Μάλιστα η προσπάθεια τους να καταστρέψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη δεν σταμάτησε εκεί, αφού άλλοι συλληφθέντες, προσπαθούσαν να πετάξουν laptop από τα παράθυρα.

Αυτό πάντως που προκαλεί πονοκέφαλο στα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι η έλλειψη βαρέος οπλισμού, γεγονός για το οποίο εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες ή να είναι κρυμμένο σε άλλες γιάφκες από ασύλληπτα μέλη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας επισήμως με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 να ανέφερε πως οι συλλήψεις αλλά και οι δράση των ατόμων δεν έχουν καμία σχέση με την επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά του τεμένους στο Βοτανικό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριο ξύλο με τραυματίες στο Ειρηνοδικείο ανάμεσα σε ΜΑΤ και μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

ΑΚΟΜΑ: Συνέδριο με θέμα «Αρχαιολογικές Έρευνες και Μεγάλα Δημόσια Έργα»