Έρχεται η διάταξη για διαζύγιο-εξπρές με μια υπογραφή στο συμβολαιογράφο

Διαζύγιο

Τις επόμενες μέρες θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά στα μέτρα θεραπείας των ψυχικά πασχόντων κρατουμένων και στο οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνεται η διάταξη για την έκδοση συναινετικών διαζυγίων από τους συμβολαιογράφους.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Την εβδομάδα αυτή εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας των κρατουμένων, που είναι ψυχικά πάσχοντες. Σε αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις, κρίσιμες για τη λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης -αναφέρω ένα το οποίο είναι γνωστό σε όλους- τα συναινετικά διαζύγια, τα οποία πλέον δεν θα εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά θα δίδεται μία λύση μεταξύ των διαδίκων και θα περιβάλλεται αυτή η συμφωνία από συμβολαιογραφικό τύπο, ούτως ώστε να είναι εκτελεστή πράξη» είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για την αποσυμφόρηση των φυλακών ο κ. Κοντονής τόνισε: «Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει σταματήσει να ισχύει 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, του 2017. Ψηφίσαμε έναν νέο αποσυμφορητικό νόμο, στον οποίο πλέον υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε κάποιες εξαιρέσεις, όσον αφορά τη δυνατότητα κάποιου κρατούμενου να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του αποσυμφορητικού νόμου. Υπάρχουν εξαιρέσεις κάθετες και οριζόντιες από τον νόμο, όπως υπάρχει και η δυνατότητα του Εισαγγελέα, αναλόγως της περιπτώσεως, για συγκεκριμένα αδικήματα, να κρίνει εάν πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι σε έναν κρατούμενο. Αυτό ψηφίσαμε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και έχει ήδη δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και είναι νόμος του κράτους από τις 20 Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης ο 16χρονος στον Γέρακα – Τι χάραξε στο έδαφος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή με τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο – Έπεσε από βράχο σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα

ΑΚΟΜΑ: Μεγάλη απεργία του Δημόσιου στα μέσα Δεκεμβρίου