Ανδρουλάκης μετά την ήττα: “Πρέπει να κάνουμε την αλλαγή, να μην είναι αρχηγικό το κόμμα”

Ανδρουλάκης

Την ανάγκη η Κεντροαριστερά να είναι ένας φορέας θεσμικός και όχι αρχηγικός επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μια αλλαγή στη θεσμική λειτουργία, να μην είμαστε ένα αρχηγικό κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα πολιτικής ανανέωσης που αφορά και την ηγετική ομάδα. «Μήνυμα πολιτικής ανανέωσης, όχι μόνο ηλικιακής… Αυτό που θα εμφανιστεί το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, η εικόνα, του να είναι στελέχη όλων των γενεών που δεν θα συμβολίζουν σε καμία περίπτωση το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία. Τα στελέχη που συμβολίζουν πελατειακό κράτος, δημαγωγίες και έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό, πρέπει να πάνε στην άκρη και να εμφανιστεί κάτι καινούργιο, κάτι πραγματικά καινούργιο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει καμία τάση και ότι δεν δέχεται το χαρακτηρισμό «νούμερο δύο». «Η αντίληψη μου είναι ότι δεν χρειάζονται ρόλοι. Όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε μια μεγάλη θεσμική παράταξη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το πρώτο τρίμηνο του ‘18 πρέπει να πάμε στο συνέδριο για τον ενιαίο φορέα γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να κάνει πρόωρες εκλογές. «Στην αρχή θα πάμε σε έναν προοδευτικό πολυκομματικό φορέα που δεν θα είναι φέουδα, και στη συνέχεια σε ένα ενιαίο κόμμα» εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Προφανώς ήταν απαραίτητο να τη βρίσω»: Ο Καρανίκας για το συμβάν με την επιχειρηματία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιχειρηματίες (στα σπίτια τους) και τραπεζίτες βλέπει ο Μητσοτάκης τις τελευταίες εβδομάδες…

ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας από Μεγαλόνησο: «Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο»