Βροχή από μολότοφ στα Εξάρχεια – Τραυματίστηκε δικηγόρος από φωτοβολίδα

Σε πλήρη εξέλιξη τα επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων λίγο πριν την 21:00 το βράδυ της Παρασκευής 17/11.

Δυστυχώς είχαμε και έναν τραυματισμό πολίτη, γυναίκα δικηγόρο στο επάγγελμα, η οποία δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι στην συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου , όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Σκάϊ.

Εκεί οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών ενεργούσε ρίψεις μολότοφ σε βάρος των Αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με το nantiareport.gr.

Κουκουλοφόρος με πιστόλι ψαρευτικής φωτοβολίδας, πυροβόλησε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο πόδι -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για 50άχρονη γυναίκα δικηγόρο- διερχόμενη από το σημείο που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ η ζωή της γυναίκας δε βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο, μεταφέρεται για τις πρώτες βοήθειες σε Νοσοκομείο.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το θέατρο «Λαμπέτη», μετά την πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της πορείας, συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έπεσαν και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τα Εξάρχεια.

Εκεί, η ένταση συνεχίστηκε στους δρόμους γύρω από την πλατεία, και παραμένει μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μία προσαγωγή από τις Αρχές.

Αυτήν την στιγμή τρία είναι τα “μέτωπα” γύρω από το Πολυτεχνείο που αυτή την ώρα συμβαίνουν σοβαρά επεισόδια. Το ένα μέτωπο είναι στην οδό Στουρνάρη, το δεύτερο είναι στην οδό Τοσίτσα και το τρίτο στην οδό Σολωμού. Οι αντιεξουσιαστές πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς και καίνε κάδους ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κτίριο του Πολυτεχνείου, όμως μέσα στο ίδρυμα θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν μέλη των αντιεξουσιαστών, που τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο, αλλά και πολεμοφόδια, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν κατά της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

«Πνίγηκε» και η Σαλαμίνα! Καταστροφές και σε σπίτια! (16 φωτογραφίες)

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Βαρικό Πιερίας (video)