Για τις ουρές φταίει ο… κόσμος που παρανόησε, ισχυρίζεται ο Μαυραγάνης

Μαυραγάνης

Για τις ουρές που υπάρχουν στα εκδοτήρια του μετρό και του ηλεκτρικού, φταίει ο… κόσμος που παρανόησε, δήλωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάνοντας μάλιστα δύο φορές αναφορά στη διάρκεια της συνέντευξης για παρανόηση από τους πολίτες. 

Από τον Φεβρουάριο υπήρχε ένα παράλληλο σύστημα έκδοσης και χάρτινων και ηλεκτρονικών καρτών, αλλά ο κόσμος δεν πήγαινε, ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης και συνέχισε, λέγοντας: «Πότε πήγε ο κόσμος; μόλις βγήκε ο υπουργός (κ. Σπίρτζης) και είπε ότι η μηνιαία κάρτα τελειώνει στις 15 Νοεμβρίου, παρανόησε ο κόσμος ότι τελειώνει γενικώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο και πάμε στη νέα εποχή κι έτρεξαν όλοι μαζί».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, αναφέρθηκε εκ νέου σε παρανόηση του κόσμου, αλλά σε ερώτηση κατά πόσο φταίει και ο κ. Σπίρτζης, απάντησε: «Πιθανόν, πιθανόν. Η επικοινωνία καμιά φορά είναι δύσκολη με τον κόσμο, όταν υπάρχει μια δυσχέρεια, ευθύνονται και οι δυο πλευρές, και εμείς». Επίσης, για τον υπουργό Υποδομών είπε ότι «μπορεί να μην το είπε καλά ο υπουργός», ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λέγοντας: «Πάντα υπάρχουν λάθη, όταν μεταβαίνεις από μια εποχή σε μία άλλη».

Ωστόσο, ο κ. Μαυραγάνης παραδέχθηκε ότι το σύστημα έχει προβλήματα. Μέχρι στιγμής, ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί 160.000 μηνιαίες ηλεκτρονικές κάρτες, όταν κατά μέσο όρο εκδίδονται 250.000 μηνιαίες κάρτες, ενώ είπε ότι η διαδικασία δεν έγινε διαδικτυακά, γιατί το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπό τον φόβο δημιουργίας ηλεκτρονικού πελατολογίου.

Τέλος, τόνισε ότι τα χάρτινα εισιτήρια μπορούν να ακυρώνονται κανονικά, καθώς δεν θα καταργηθούν τα ακυρωτικά μηχανήματα, αλλά δεν θα εκδίδονται άλλα χάρτινα, μόνο ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες καταγγελίες στις Παρεμβάσεις για τις ουρές για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά η Γεννηματά με… πτώση, πλησιάζει ο Ανδρουλάκης, «ντέρμπι» Θεοδωράκη – Καμίνη…

ΑΚΟΜΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες