Εξωφρενικό – Έλλειψη σε φαγητό και νερό στις φοιτητικές εστίες (pics)

Υπό κατάληψη τέθηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης από φοιτητές. Κύριο αίτημα η κρατική χρηματοδότηση, όπου φαίνεται να μην είναι επαρκής αναλογικά με τις ανάγκες των σπουδαστών. 

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) από φοιτητές οι οποίοι ζητούν να μην διακοπεί ούτε για μία μέρα η σίτιση των εστιακών φοιτητών στο εστιατόριο της εστίας. Επίσης, ζητούν κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών τους, φοιτητική μέριμνα με ευθύνη του κράτους και κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

Ζητούν, επίσης, πλήρη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, με επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό καθώς και ανακαίνιση και επιδιόρθωση των δωματίων για τους νεοεισαχθέντες.

«H αρνητική στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στις εστίες χωρίς φαγητό, ζεστό νερό, συντήρηση και καθαριότητα, έχει στον αέρα δεκάδες εργαζόμενους και πετάει εκτός εστίας εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που για να σπουδάσουν έχουν ανάγκη από δωμάτιο», λένε εκπρόσωποι του Μ.Α.Σ. (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), το οποίο προγραμματίζει συλλαλητήρια για την προσεχή Τρίτη 7 Νοεμβρίου, και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση χρωστάει 23 εκατομμύρια ευρώ στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ..

Διαβάστε επίσης: Επιτυχής η αποκόλληση της φρεγάτας «Κανάρης»