Επίθεση στον Κωστή Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του εξαπέλυσε ο υιός του δολοφονημένου Τεμπονέρα

Επίθεση στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με όσα δήλωσε για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στο δολοφόνο του πατέρα του, Δημήτρη Κουφοντίνα, άνοιξε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο γιος του καθηγητή που δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα στην Πάτρα.

«Ξεχνα ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διονύσης Τεμπονέρας προσθέτοντας με νόημα ότι:

«είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο γιος του δολοφονημένου καθηγητή επιτίθεται στον Κώστα Μπακογιάννη επειδή «δεν έδει ξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού».

Τον κατηγορεί, δε, ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τους νεκρούς του για να «ξεπλύνει» τα ανομήματα της εμπλοκής στο σκάνδαλο Siemens που είναι σε εξέλιξη και τα Paradise Papers.

Όσον αφορά, τέλος, την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα – τον οποίο δεν κατονομάζει – υποστηρίζει ότι η κοινωνία επιβάλλεται «να μην είναι εκδικητική απέναντι σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους».

 

Τι είχε πει ο Μπακογιάννης

Σοκαρισμένος από την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε ο γιος του δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη, Παύλου Μπακογιάννη, Κωστής.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «σοκ», την αποφυλάκιση του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. «Είναι ένα σοκ. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα το ζήσω αυτό. Ένας άνθρωπο που πισώπλατα δολοφόνησε τόσους ανθρώπους», ανέφερε.

Ο Κωστής Μπακογιάννης εξέφρασε την ανησυχία, ότι θα υπάρξουν και άλλα θύματα από τρομοκράτες. «Φοβάμαι ότι θα ξαναπάω στην κηδεία θύματος», τόνισε.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες και είναι ένας άνθρωπος που δεν το έχει μετανιώσει.  Τώρα λέμε ότι αυτός ο άνθρωπος ως δια μαγείας δεν είναι επικίνδυνος;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης και στο γεγονός ότι δεν έχει πάρει θέση για το θέμα ο κ. Μπακογιάννης είπε:  «Γιατί η κυβέρνηση δεν μιλάει ξεκάθαρα και δεν τοποθετείται. Αυτή η κυβέρνηση φωνή έχει και πάρα πολλές φορές έχει εκφράσει την γνώμη της για αποφάσεις της δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός σιωπά;».