Θύελλα αντιδράσεων για την 2ημερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα – Οργή από πολιτικούς και κόμματα

Δημήτρης Κουφοντίνας

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού να χορηγήσει διήμερη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη και βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού θα πάρει σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος εκτίει ποινή 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν είχε ζητήσει από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού να λάβει διήμερη άδεια. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Στο άκουσμα της είδησης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ξέσπασε μια θύελλα πολιτικών αντιδράσεων με πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησαν τα πυρά και άλλων πολιτικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδιανόητη την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ αναφέρει: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι” αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη
Στο κύκλο των αντιδράσεων προέχουσα θέση έχει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έχει πληγεί από την τρομοκρατία. Αναλυτικότερα, η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε την έκπληξη της για το ενδεχόμενο να λάβει άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Action24 η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι αδιανόητο το πρώτο πιστόλι της 17Ν να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να πάρουν τώρα θέση για την συγκεκριμένη υπόθεση και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα κάνει ο Κουφοντίνας αυτές τις δύο ημέρες εκτός φυλακής.

Ελίζα Βόζενμπεργκ

Μάκης Βορίδης

Άδωνις Γεωργιάδης

Με μια και μόνο λέξη αντέδρασε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε στο Twitter για να επανέλθει λίγο αργότερα κάνοντας λόγο, μεταξύ των άλλων, για πρόκληση.

Λιάνα Κανέλλη
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας και πάλι στο Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

Επίθεση σε Μητσοτάκη από τον γιο του Κουφοντίνα
Ο γιος του αδειούχου Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ Κουφοντίνας με αφορμή την είδηση ότι ο πατέρας του θα λάβει για πρώτη φορά άδεια από τις φυλακές, επισημαίνει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και υποστηρίζει ότι με την απόφαση για την άδεια του πατέρα του εφαρμόσθηκε ο νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανένδοτος ο Καμίνης: «Άνθρωποι σαν τον Κουφοντίνα δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βγαίνει ο Κουφοντίνας; Για πρώτη φορά παίρνει άδεια από τις φυλακές

ΑΚΟΜΑ: Γεννηματά: «Απευθυνόμαστε στους μη προνομιούχους που δημιούργησε η κρίση και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»