Καταδικάζει την επίθεση στον συνήγορο του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών 

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Τον αποτροπιασμό του για την κακοποίηση του Νίκου Λουκόπουλου, μέχρι πρότινος συνηγόρου του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ 

Αποτροπιασμός για την πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Ν. Λουκόπουλου- Να λάβει η πολιτεία τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.
Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.
Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.
Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λουκόπουλος δέχθηκε επίθεση από συγγενείς της αδικοχαμένης Δώρας το απόγευμα της Παρασκευής στην Ευελπίδων, όπου είχε μεταβεί ο πελάτης του για να απολογηθεί. Το Σάββατο ανακοίνωσε ότι παραιτείται από συνήγορος του 58χρονου δράστη.