Κλειστοί την Τετάρτη όλοι οι δήμοι λόγω απεργίας

Δήμοι

“Λουκέτο” μπαίνει αύριο Τετάρτη στους δήμους, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν τη δυνατότητα να μη συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δήμων της δυτικής Αττικής, που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς αυτές τις μέρες προτεραιότητα έχει η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Στη συνέχεια, στις 12:00, θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Βασικά αιτήματα η άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τη Ρωσία η ραδιενέργεια που εντοπίστηκε στην Ελλάδα – Όλα τα στοιχεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο – 27χρονος δολοφόνησε τον 21χρονο αδελφό του και αυτοκτόνησε

ΑΚΟΜΑ: Θα το ζήσουμε κι αυτό! Η Βίκυ Σταμάτη γράφει βιβλίο για την ακριβοθώρητη ζωή της