Κόντρα Κοντονή – Γεωργιάδη – “Ήσσονος σημασίας” η αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας για τον υπουργό!

Γεωργιάδης

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με επίκεντρο τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και με αφορμή την αποφυλάκιση του κατ’ ομολογία δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στις κατηγορίες του αντιπροέδρου της ΝΔ’Αδωνι Γεωργιάδη ότι ο συγκεκριμένος, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Σπέρνετε τρόμο και φαρμάκι στη κοινωνία, ενώ γνωρίζετε ότι αυτό είναι δόλιο που λέτε. Ο συγκεκριμένος καταδικασθείς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, είχε εκτίσει έξι χρόνια και είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου θα είχε απολυθεί με βάση το ποινικό κώδικα που ισχύει από το 1950», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Κοντονής συντάχθηκε με την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλου, τονίζοντας ότι είπε το αυτονόητο, ότι οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα πάψουν κάποια στιγμή να υπάρχουν καλώς εχόντως των πραγμάτων.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Κοντονή τρομερό θεατρίνο, ενώ υποστήριξε ότι ο προηγούμενος νόμος που καταργήθηκε από το νόμο Παρασκευόπουλου, προέβλεπε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών γιατί ήταν εξατομικευμένη η αποφυλάκιση.

«Επανέρχεστε εκ νέου σε ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας. Σας το είπα και το τονίζω. Είναι ακραία υποκρισία να θέλετε εδώ να πείτε ότι ένας κρατούμενος που υπέπεσε κατά την αποφυλάκισή του σε νέο αδίκημα όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις να μας λέτε ότι ευθύνεται ένας νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. Να είστε ειλικρινείς» ανταπάντησε ο κ. Κοντονής

Και πρόσθεσε: «Πείτε στο λαό ότι είτε υπήρχε είτε όχι (σ.σ. ο νόμος Παρασκευόπουλου) αυτός ο άνθρωπος θα είχε βγει την ίδια ημέρα. Λέτε ψέματα, σπέρνεται το φόβο, το δηλητήριο αυτής της κατάστασης . Δεν θα περάσει και η αλήθεια θα λάμψει και η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα είχε αποφυλακιστεί αφού έκτισε τα 3/5 της ποινής του».

Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για στοχοποίηση του και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει αντίστοιχους αποσυμφορητικούς νόμους από το 2005.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής,τόσο από τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή όσο και από τον τέως υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκαν ότι ο δολοφόνος της νεαρής Δώρας απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου!

 

 

Διαβάστε επίσης: Βαριές εκφράσεις Κοντονή-Μπακογιάννη στη βουλή για την άδεια Κουφοντίνα – Παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης