Μήνυμα Μητσοτάκη σε κυβέρνηση: Το πλεόνασμα να δοθεί σε ανέργους και ΕΝΦΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα προς την κυβέρνηση, να διοχετεύσει το πλεόνασμα για την ενίσχυση των ανέργων και τη μείωση του ύψους του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να στείλει  από το βήμα του προσυνέδριου της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις του κόμματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο συνέδριο θα παρουσιάσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη χορήγηση του υπερπλεονάσματος από τον προϋπολογισμό του 2017.

Η λογική της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας βασίζεται στο να στηριχθούν εκείνοι που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση και βιώνουν με μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες της .

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης τα ειχε παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε περαιτέρω εξειδίκευση τους είχε προβεί και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη κατά την πρώτη επικοινωνία της με τους πολιτικούς συντάκτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αύριο από την Κρήτη θα ανακοινώσει πως το πλεόνασμα πρέπει να κατευθυνθεί:

Στην χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος προς όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ,

στην αποπληρωμή μέρους από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και

στη μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2017 για όσους με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα στην πρόταση του και θα την προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί να παίξει και φέτος πολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια με το μοίρασμα του πλεονάσματος. Καθώς θα τονίσει ότι είναι προϊόν υπερφορολόγησης που η κυβέρνηση έχει επιβάλει σε όλους τους Έλληνες.

Διαβάστε επίσης: Μύδροι Βούτση κατά Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: Μη έγκυρα τα στοιχεία για χρέος