Μυστηριώδες παράσιτο τρώει τον εγκέφαλο των καρχαριών (Βίντεο)

Ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος θαλασσίων πλασμάτων στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους ερευνητές, που μόλις τώρα κατάφεραν να βρουν τι ευθύνεται πίσω από αυτό.

Ένα κοινό παράσιτο, το Miamiensis avidus, είναι αυτό που οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες καρχαρίες, σαλάχια και άλλα θαλάσσια είδη, σύμφωνα με το National Geographic.

Πολλά θαλάσσια πλάσματα ξεβράστηκαν στις ακτές και πέθαναν μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου του 2017 ενώ ακόμα και τώρα συνεχίζεται το φαινόμενο, μειωμένο βέβαια, σε πιο απομονωμένες ακτές. Οι ερευνητές από το ερευνητικό ίδρυμα Pelagic Shark Research παρακολουθούσαν τις περιοχές που βρέθηκαν. Οι νεκροψίες σε καρχαρίες λεοπαρδάλεις αποκάλυψαν ότι τα παράσιτα εισέρχονταν από τις μύτες τους και έτρωγαν το μυαλό τους, προκαλώντας τους αποπροσανατολισμό.

Ενώ είναι ακόμα ασαφές γιατί τα παράσιτα έχουν επηρεάσει τόσο πολύ τη ζωή στη θάλασσα, τα εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα έχουν αυξήσει την ευαισθησία σε ορισμένα είδη. Οι τοξίνες και ο υπερπληθυσμός στον κόλπο ίσως να είναι και αυτοί παράγοντες που τα επιβαρύνουν.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τρομακτικό» πλάσμα μισό αράχνη μισό σκορπιός βρέθηκε στις ΗΠΑ (Bίντεο)

Περίεργο «εξωγήινο» πλάσμα κατέγραψαν στην Ταϊβάν (Βίντεο)

Αλλόκοτο πλάσμα σαν εγκέφαλος βρέθηκε στον Καναδά (Βίντεο)

Μπορεί να επιβιώσει και στο διάστημα! Δείτε το πιο σκληροτράχηλο πλάσμα στον πλανήτη (Βίντεο)