Νέο “χαράτσι” στα ακίνητα – Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν από 500 ως 1.200 ευρώ!

Μέσα στο επόμενες μέρες θα πέσουν οι υπογραφές για νέο χαράτσι στα ακίνητα το οποίο θα υποχρεωθούν να το πληρώσουν όλοι χωρίς εξαιρέσεις.

Το ποσό θα κυμαίνεται από 500 ως και 1.200 ευρώ και το χαράτσι δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου η οποία θα αποτελεί και το “μαγικό χαρτί” για οποιαδήποτε αγοραπωλησία ακινήτου, γονική παροχή ή μεταβίβαση ακινήτου.

Το συνολικό κόστος θα ξεκινάει από τα 500 ευρώ για τα ακίνητα τα οποία είναι νόμιμα, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 1.200 ευρώ στην περίπτωση που υπάρχουν αυθαιρεσίες.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
Η ταυτότητα κτιρίου θα εκδίδεται από πολιτικό μηχανικό. Θα αντικαταστήσει το σημερινό πιστοποιητικό. Μάλιστα, προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα για όσους μηχανικούς υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις.

Ο φάκελος που θα είναι ουσιαστικά η ταυτότητα κτιρίου θα περιλαμβάνει την οικοδομική άδεια, σχέδια, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, μελέτη στατικής επάρκειας, τις δηλώσεις υπαγωγής σε ρύθμιση για αυθαίρετα.

Εδώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης, το οποίο επίσης εκδίδεται από μηχανικό.

Η ημερομηνία έναρξης του ηλεκτρονικού μητρώου ταυτότητας κτιρίου θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μια απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί ως το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για εκατομμύρια Έλληνες – Η ΔΕΗ δίνει σε εισπρακτική εταιρεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: FAZ για «Paradise Papers»: «Έγγραφα – ντοκουμέντα δείχνουν πώς οι πλούσιοι γλιτώνουν φόρους»

ΑΚΟΜΑ: Paradise Papers: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι εμπλεκόμενοι Έλληνες – Σε ποιες περιοχές μένουν