«Να πεθάνεις δολοφόνε!» φώναζε το εξαγριωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια – Χτύπησε τον φονιά της Δώρας Ζέμπερη (pics & video)

«Να πεθάνεις δολοφόνε!» φώναζε το πλήθος που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στην είσοδο του κτιρίου στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκε στις 10 το πρωί ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος είναι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β Νεκροταφείο, στα Πατήσια.

Μάλιστα κατάφεραν από το μένος τους να χτυπήσουν τον δολοφόνο, ενώ ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια της Δώρας Ζέμπερη με το που αντίκρισαν τον δολοφόνο του δικού τους ανθρώπου άρχισαν να τον βρίζουν και να του πετούν αντικείμενα.

Στο σημείο ήταν και διμοιρία των ΥΜΕΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως ξεχείλιζε η οργή και σήμερα στην οδό Ευελπίδων…

Θα πεθάνεις! Δεν θα ζήσεις!», του φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη. «Φονιά! Φονιά!», φώναζαν τα αδέρφια της.

Την ώρα που μετέφεραν σχεδόν σηκωτό τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη στα δικαστήρια, σκόνταψαν στα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

«Τι καθόσαστε και τον κοιτάτε; Να τον προφυλάξετε από τι; Θάνατος! Όχι 14! 54!», φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

«Δεν θα τον αφήσω να ζήσει! Θα το πληρώσει! Θα τον κυνηγήσω και στον άλλο κόσμο», φώναζε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.

«Αληταρά, φονιά, να πεθάνεις», φώναζαν. «Δεν θα ζήσεις», ούρλιαζαν άλλοι.

«Να αλλάξει ο νόμος για τις αποφυλακίσεις. Να μην δολοφονηθούν κι άλλοι αθώοι», φώναζαν τα αδέλφια της Δώρας και πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια, την ώρα που ο δράστης έμπαινε στο γραφείο του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ο πελάτης μου δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Πήγε να κλέψει μια τσάντα και μετά από πάλη κατέληξε σε ανθρωποκτονία» υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος του δολοφόνου στον ΑΝΤ1.

Πρόκειται για τον 32χρονο Εσσατζανιάν-Σοροπίδη Εμμανουήλ, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία.Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, είπε ότι χώρισε γιατί ο πρώην σύζυγός της ήταν βίαιος και έκανε χρήση ναρκωτικών μπροστά στο παιδί.

«Είμαι και εγώ μάνα, για αυτά που άκουσα, καταλαβαίνεται τώρα, θέλω να τιμωρηθεί» ανέφερε η πρώην σύζυγος.

Η αδερφή της Δώρας

Χθες, η Κωνσταντίνα Ζεμπέρη, αδερφή της άτυχης Δώρας, κάλεσε τον κόσμο να πάει το πρωί της Παρασκευής στην Ευελπίδων, όπου θα μεταβεί ξανά ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού.

«Αδελφή μου πονεμένη έρχεται η ώρα της δικαίωσής σου αγγελούδι μου σε έσφαξε το κάθαρμα..σε πήρε από εμάς που σ’ αγαπάμε κ εμείς ακόμη σε περιμένουμε. Αύριο στις 10 Ευελπίδων όποιος θέλει να μας στηρίξει», έγραψε σε ανάρτησή της στον Facebook.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο με χαρτιά στο Μενίδι – Ένας τραυματίας