Οι βραδύποδες επιβιώνουν στην Γη για πάνω από 60 εκατ. έτη – Αυτό είναι το μυστικό τους (Βίντεο)

Οι βραδύποδες είναι γνωστοί για το πόσο αργά κινούνται. Πρόκειται για τα πιο αργά θηλαστικά στη Γη. Το λέει και το όνομα τους άλλωστε. Αλλά μην νομίζετε ότι είναι απλώς τεμπέληδες. Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που είναι τόσο αργοί. Και αυτός είναι η… επιβίωση!

Υπολογίζεται ότι εμφανίστηκαν στον πλανήτη πριν 64 εκατομμύρια έτη περίπου. Για λόγους σύγκρισης, ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μόνο 200.000 ετών περίπου. Αυτό που τα έχει κάνει να επιβιώσουν τόσα χρόνια, είναι και το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Έτσι η “χαλαρή” συμπεριφορά, τους κάνει να μην καταναλώνουν πολλή ενέργεια και γιαυτό δεν χρειάζεται να τρώνε πολύ. Ένα βραδύπους μπορεί να χρειαστεί έως και 50 ημέρες για να χωνέψει ένα γεύμα. Έχουν το βραδύτερο μεταβολισμό από οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό.

Σπάνια αυτά τα ζώα αναζητούν απελπισμένα τροφή και έτσι δεν χρειάζεται να ανταγωνιστούν άλλα ζώα για να κορέσουν την πείνα τους.

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τέλειο, η αργή τους κίνηση τους δίνει και ένα μειονέκτημα. Είναι εύκολο θύμα για επίδοξους θηρευτές.

Όπως και να έχει πάντως το να είσαι μερικές φορές αργός και σταθερός, σε κάνει να μπορείς νικήσεις στον αγώνα για επιβίωση. Κάτι που οι βραδύποδες το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που έχει ετοιμάσει το Science Insider για το πολύ συμπαθές ζώο:

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο χαζά δεν είναι τα πρόβατα: Μπορούν να αναγνωρίσουν ανθρώπους μέσα από φωτογραφίες (vid)

Πιο τσιτάχ! Αυτό είναι το πιο γρήγορο ζώο στον πλανήτη – Ζει και στην Ελλάδα (vid)

Τις έπιασαν στον ύπνο! Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι μέδουσες… κοιμούνται