Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μακρόν-Τσίπρα – Με καφέ και κρουασάν τα είπαν για πρόγραμμα και επενδύσεις (pics & video)

Μακρόν_

Η διήμερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ολοκληρώθηκε σήμερα με την συνάντηση που είχε το πρωί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο. Μια ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε το πρόγευμα που πρόσφερε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Μακρόν02

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Μακρόν03

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Μακρόν04

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 5ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, με θέμα την προώθηση της πολιτικής σύνδεσης και της οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έξι χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία).

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βραβεύτηκε ο Τσίπρας στο Παρίσι: «Το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό» (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας στη Le Figaro: «Η περιπέτεια της Ελλάδας θα λάβει τέλος τον Αύγουστο 2018»

ΑΚΟΜΑ: Ατάκα από Κικίλια για Σαουδική Αραβία: «Τη Δευτέρα θα έχουμε Black Monday!»