Ομολόγησε ο 32χρονος συλληφθείς Αλβανός τη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου

Ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ομολόγησε κατά την εξέτασή του στα κεντρικά της ΓΑΔΑ πως είναι αυτός που πυροβόλησε τον δικηγόρο. 

«Ήθελα να τον εκφοβίσω και όχι να τον σκοτώσω» διατείνεται τώρα ο εκτελεστής, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο σε οικισμό Ρομά της Πάτρας και μεταφέρθηκε αμέσως στα κεντρικά της ΓΑΔΑ για ανάκριση.

Είναι ηλικίας 32 ετών, Ρομά, αλβανικής καταγωγής, και μετά το φονικό προσπάθησε μέσω Πάτρας να διαφύγει στην Ιταλία. Ο συνεργός του επίσης Ρομά, αλβανικής καταγωγής, διέφυγε και αυτός μέσω Πάτρας και πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στην Αλβανία.

Ο «Ψηλός» συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, σε συνοικισμό Ρομά της Πάτρας. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε αμέσως στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα, αφού είχε διαπιστωθεί πως είχε βγει από τη φυλακή με άδεια και, βεβαίως, δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Ως δραπέτης μετήχθη στη ΓΑΔΑ, έτσι ώστε να υπάρχει και η δικαιολογία για την επιμήκυνση της κράτησής του, διότι από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών αντιλήφθηκε πως ήταν ενδεχομένως ο εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο «Ψηλός» είναι Ρομά, αλβανικής καταγωγής. Στο γραφείο του δικηγόρου συνοδευόταν από ένα άλλο άτομο, τον «Κοντό», όπως λέει η αστυνομία, το οποίο πήγε επίσης στην Πάτρα, αλλά κατάφερε να διαφύγει πίσω στην Αλβανία. Είναι επίσης Ρομά και αλβανικής καταγωγής.

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται να οδήγησε στη γρήγορη εξιχνίαση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου.

Το αποτύπωμα του υπόπτου ταυτίστηκε με εκείνο που είχε ανιχνευθεί σε πειστήρια της ένοπλης συμπλοκής μεταξύ Αλβανών, την 20ή Σεπτεμβρίου στην Καλλιθέα.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ άλλα τρία άτομα, τα οποία εκτίουν ποινές στις ελληνικές φυλακές. Και τα τρία είναι αλβανικής καταγωγής και, όπως φαίνεται εκ των συμφραζομένων, εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου και άρα σχετίζονται με την υπόθεση Energa και τα ξεκαθαρίσματα που έχουν λάβει χώρα έκτοτε μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Το παζλ αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τις διωκτικές αρχές. Από τη μια η αστυνομία έχει στα χέρια της τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Από την άλλη η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει, αν δεν εντοπιστούν και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι και «νοίκιασαν» τις υπηρεσίες των εκτελεστών.

Διαβάστε επίσης: Αίσχος! έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα με 3 ανήλικα παιδιά για χρέος 500 ευρώ