Ο κύβος ερρίφθη – Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – 18 ακίνητα στο σφυρί!

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

«Μαύρη Τετάρτη» σήμερα για τους ιδιοκτήτες 18 προγραμματισμένων πλειστηριασμών ακινήτων, καθώς μετά από την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων ξεκινούν και επίσημα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμού.

Έτσι με ένα απλό “κλικ” στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βγαίνουν λοιπόν στο σφυρί 18 ακίνητα, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, στις οποίες υποχώρησε η κυβέρνηση.

Στην προτελευταία γενική συνέλευσή τους οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει την αποχή από τους πλειστηριασμούς έως την 31η Δεκεμβρίου 2017. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε ούτε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε και στην ηγεσία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς, η οποία μετά από διαβουλεύσεις πέτυχε την πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης, η οποία έγινε υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα και ήταν άκρως επεισοδιακή.

Κατά τη διάρκειά της παραιτήθηκαν πέντε μέλη της μειοψηφίας, ενώ η συνέλευση μετά από την αποχώρηση μεγάλου αριθμού συμβολαιογράφων, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Έως τέλος Νοεμβρίου λοιπόν, οι τράπεζες θα βγάλουν στο σφυρί περισσότερα από 18 ακίνητα, όπως ορίζει αυστηρά το μνημόνιο. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι ή από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το πρωί.

Τα δάνεια αλλάζουν χέρια και η διαχείρισή τους περνά σε funds και εταιρείες απέναντι στις οποίες θα είναι πλέον υπόλογοι οι δανειολήπτες. Μέχρι τώρα οι τράπεζες έχουν κινήσει διαδικασίες κυρίως για την πώληση οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, όμως τώρα δίνουν έμφαση και στα επιχειρηματικά δάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα αναδρομικά των συνταξιούχων σε όλα τα ταμεία – Δείτε τον πίνακα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με «εντολή» SSM: Έρχονται μέχρι και 3000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα

ΑΚΟΜΑ: Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: «Η τρίτη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει σύντομα»