Σήμερα το πρωί η συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν – Τι θα συζητήσουν

Μακρόν

Σήμερα το πρωί θα έχουν συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν πρόγευμα εργασίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην γαλλική πρωτεύουσα.

Τι θα συζητήσουν
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού, αναμένεται να συζητηθούν τα εξής θέματα:

• Πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη -Γερμανία: Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Βερολίνο,βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα. Ο κρίσιμος ρόλος που θα έχει η νέα ηγεσία του Eurogroup -με την αποχώρηση Ντάισελμπλουμ και την κρίσιμη ψηφοφορία στις 4 Δεκεμβρίου- θα τεθεί από ελληνικής πλευράς. Σε μια κρίσιμη καμπή για το ελληνικό πρόγραμμα το οποίο εκπνέει.
Αλλά και το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία φαίνεται να προβληματίζει την Αθήνα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε πως « είναι σημαντικό για την Ευρώπη να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση».!
• Εποπτεία μετά το Πρόγραμμα και χρέος: Η έγκαιρη ολοκλήρωση τρίτης αξιολόγησης με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος το 2018 και το καθεστώς επιτήρησης την «επόμενη» μέρα, είναι το δεύτερο κεφάλαιο που καίει την ηγεσία του Μαξίμου. Εξ’ αυτού του λόγου, η ελληνική πλευρά επιζητά την ενεργό στήριξη της Γαλλίας.Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της ρύθμισης του χρέους με δεδομένο ότι πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και ότι ο διακηρυγμένος στόχος Τσίπρα είναι η  έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και η περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος.
• Τα επόμενα βήματα για τη Σύνοδο του Νότου: Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να συζητήσει με τον Εμ. Μακρόν και τα επόμενα βήματα για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου.Μία πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η Ελλάδα σε στενή συνεργασία με την Γαλλική κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ολάντ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος ο Λιαργκόβας από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που προβλέπει «λιτότητα και το 2018»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Φίλη: Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία

ΑΚΟΜΑ: Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή