Την Κυριακή οι εκλογές στην Κεντροαριστερά – Μήνυμα Αλιβιζάτου για «ιστορικό γεγονός»

κεντροαριστερά

Πρόσκληση για καθολική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς απευθύνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

«Καλώ τον καθένα και την καθεμιά να ψηφίσει, διότι μόνον έτσι θα μπορεί να λέει στα παιδιά και τα εγγόνια του ότι, κάποια στιγμή το 2017, συμμετείχε σε ένα ιστορικό γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί, όχι μόνο σημαδιακό, μα και σπουδαίο», λέει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει:

«Την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου –και την μεθεπόμενη αν χρειασθεί- διεξάγεται σε όλη τη χώρα ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε κάθε δημοκράτη και σε κάθε δημοκράτισσα να μετάσχει άμεσα στη συγκρότηση ενός σύγχρονου κόμματος, που φιλοδοξεί να διεκδικήσει, με τις προτάσεις και τις ιδέες του, τη συνέχεια της ιστορικής προοδευτικής παράταξης, στις ιδιαίτερες συνθήκες του 21ου αιώνα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (ειδικά στην Αθήνα έως τις 9) και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση του αδιαβλήτου.
Υπογραμμίζεται ότι:

  • Μπορεί να ψηφίσει κάθε δημοκράτης και κάθε δημοκράτισσα, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος κάποιου κόμματος. Αρκεί να είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους.
  • Μπορεί να γίνει μέλος του νέου κόμματος μόνον αν το επιθυμεί και μόνον αν το δηλώσει εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή.
  • Μπορεί να ψηφίσει σε όποια πόλη θέλει, σε όποιο εκλογικό τμήμα τον διευκολύνει. Σχετική λεπτομερής ανακοίνωση θα δημοσιευθεί έως την προσεχή Πέμπτη το αργότερο.
  • Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ’ ελάχιστο 3 ευρώ.
  • Δεν μπορεί πάντως να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου, αν δεν έχει προηγουμένως ψηφίσει στον πρώτο, δηλαδή στις 12.

Ανεξάρτητα από ποιο/ά συγκεκριμένο/η υποψήφιο/α υποστηρίζει, ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, διότι μόνον έτσι θα μπορεί να λέει στα παιδιά και τα εγγόνια του ότι, κάποια στιγμή το 2017, συμμετείχε και αυτός/ή σε ένα ιστορικό γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί όχι μόνο σημαδιακό μα και σπουδαίο…»

«Μην τυπώνετε δικά σας ψηφοδέλτια»
Πληροφορείς για… εκτύπωση ψηφοδελτίων από υποψηφίους έφθασαν στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής κ. Αλιβιζάτου, ο οποίος με ανακοίνωση του υπενθυμίζει πως αυτό είναι δουλειά της Επιτροπής η οποία μάλιστα ελήφθη ομόφωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή.

Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη για F-16: «Καμία σοβαρή ενημέρωση δεν έχει έρθει στη Βουλή»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολιτικός «σεισμός» – Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες στα Paradise Papers

ΑΚΟΜΑ: Τελευταία εξέλιξη – Ποια θα αντικαταστήσει τον Λ. Αυγενάκη στη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (pic)