Τρομαχτικές μαρτυρίες για το μακελειό: “Ακούγαμε τα ουρλιαχτά των ανθρώπων” (pics)

Το δραματικό σκηνικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν συνέθεταν οι φωνές γεμάτες τρόμο, σοροί ανθρώπων στο έδαφος και οι αστυνομικές σειρήνες, γύρω από ένα λευκό φορτηγάκι…

Όλα ξεκίνησαν όταν, όπως περιγράφουν οι NYT, ένα λευκό φορτηγάκι που οδηγούσε ένας 29χρονος μετατράπηκε σε όργανο του τρόμου και άρχισε να χτυπάει ποδηλάτες και ανθρώπους που έκαναν τζόκινγκ κατά μήκος μίας ποδηλατικής διαδρομής στην West Side Highway.

Πτώματα κείτονταν στο έδαφος και όσοι έγιναν μάρτυρες της σκηνής αυτής περιγράφουν τα όσα είδαν και βίωσαν στην εφημερίδα.

Ένας από αυτούς ο 36χρονος Τομ Κέντρικ, δικηγόρος από το West Village, που είπε ότι έκανε τζόκινγκ όταν ξαφνικά άρχισε να παρατηρεί το χάος που επικρατούσε στον ποδηλατόδρομο. Ένα παραμορφωμένο σώμα ποδηλάτη, ένα ποδήλατο πεσμένο πάνω σε θάμνους, και λίγο πιο πέρα, τρεις ακόμα σοροί.

«Πλησίασα να δω εάν μπορούσα να βοηθήσω και δεν χρειάζονταν βοήθεια-φαίνονταν νεκροί», είπε ο Κέντρικ μιλώντας στην εφημερίδα. «Ήταν μέσα στα αίματα και αναίσθητοι με κάποια άκρα να κρέμονται», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ήταν φρικτό. Ήταν τρομακτικό. Ήταν σουρεαλιστικό».

Ο Σάιρους Μινοβί, 14 ετών, που βρισκόταν στο σημείο μαζί με φίλους του, είπε ότι όσοι βρίσκονταν εκεί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

«Ακούσαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν φωνάζοντας ”πυροβόλο όπλο”, ”ένοπλος”, ”τρέξτε”», είπε ο 14ρονος προσθέτοντας ότι εκείνος και η παρέα του θεώρησαν ότι ήταν αποκριάτικη φάρσα.

Συνειδητοποίησε ότι δεν είναι φάρσα μόνο όταν είδε τον δράστη να περνάει τη διασταύρωση με όπλα στα χέρια και φωνάζοντας κάτι που ο ίδιος δεν μπορούσε να καταλάβει καθώς ήταν στα αραβικά.

Άλλος μάρτυρας, 15χρονος μαθητής λυκείου περιέγραψε ότι άκουσε τον ήχο ενός μεγάλου τρακαρίσματος και στη συνέχεια έτρεξε μαζί με τους φίλους τους για να δει τι συμβαίνει. «Είδαμε κοπάδια παιδιών να τρέχουν» μακριά από τη σκηνή, είπε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) το λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο μέσα στο οποίο βρίσκονταν δύο ενήλικες και δύο παιδιά που φέρονται να τραυματίστηκαν από τη συντριβή.

Στη συνέχεια ο 29χρονος άντρας που οδηγούσε το όχημα βγήκε από αυτό κρατώντας σύμφωνα με πληροφορίες ένα αεροβόλο και ένα όπλο του paintball.

Σε αυτό το σημείο τον πλησίασε ένας ένστολος αστυνομικός και τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα ακινητοποιώντας τον. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος βγαίνοντας από το φορτηγάκι φέρεται να φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ».

Μάρτυρες του αιματηρού αυτού περιστατικού έγιναν και πολλά παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της περιοχής.

Η μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού, που φοιτά σε σχολείο λίγα μέτρα από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το όχημα του δράστη, και το οποίο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ύποπτο, δήλωσε στους NYT ότι το παιδί της ήταν πολύ σοκαρισμένο για να μιλήσει.

Η ίδια μαζί με την κόρη της και δύο ακόμα παιδιά συνοδεύονταν μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος από αστυνομικούς και δεν θέλησε να αποκαλύψει τα στοιχεία τους για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όμως, το κορίτσι ήταν κατακόκκινο και γεμάτο δάκρυα στο πρόσωπο, και είχε τοποθετήσει τα χέρια του μέσα στα μανίκια του φούτερ της. «Ήταν ακριβώς μπροστά στον σκοπευτή. Είχε δύο όπλα», είπε μόνο η μητέρα της μαθήτριας τονίζοντας ότι δεν θυμάται κάτι άλλο.

Άλλη μαθήτρια ωστόσο, 14 ετών, σε δηλώσεις προς την εφημερίδα περιγράφει τις προσπάθειες διάσωσης των ατόμων που ήταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο. «Έσπασαν όλα τα παράθυρα, και προσπαθούσαν να τραβήξουν τα παιδιά έξω.

Ήταν ένας άνθρωπος που σκέπαζε ένα παιδί με κουβέρτα. Ήταν ένα παιδί εγκλωβισμένο», είπε η 14χρονη και τόνισε ότι έτρεξαν μέσα στο κτίριο και έλαβαν εντολή να κρυφτούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η 14χρονη με τους φίλους έτρεχε να βρει καταφύγιο, άλλοι μαθητές που βρίσκονταν στους πάνω ορόφους του λυκείου, τραβούσαν βίντεο με όσα διαδραματίζονταν στους δρόμους.

Πρόκειται για τα βίντεο που στη συνέχεια κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα οποία φαινόταν ο ύποπτος, ένας γενειοφόρος άντρας να τρέχει στο δρόμο κρατώντας δύο όπλα στα χέρια του.

Άλλη μάρτυρας, μία 45χρονη, υποστήριξε ότι είδε τον μάρτυρα να πυροβολεί με ένα ένα από τα όλα του προς αυτοκίνητα στην West Street.

Η 45χρονη έφτασε στο σημείο για να παραλάβει από το σχολείο δύο παιδιά που φροντίζει, όταν ξαφνικά άκουσε αυτοκίνητα να τρακάρουν στην West Street και είδε ένα κίτρινο σχολικό να «οδηγεί σαν τρελό».

Σύμφωνα με την περιγραφή της, στη συνέχεια είδε 6 σχεδόν μέτρα μακριά της έναν ψηλό άντρα με σκούρα μαλλιά και καπέλο που περπατούσε γρήγορα φωνάζοντας κάτι ακατανόητο και πυροβολούσε προς τα αυτοκίνητα προκαλώντας μεγαλύτερο πανικό.

«Όταν είδα τον άνθρωπο να πυροβολεί προς όλα τα αυτοκίνητα, πέσαμε στο έδαφος», είπε μιλώντας τηλεφωνικά στους ΝΥΤ μέσα από το σχολείο όπου βρισκόταν κλειδωμένη μαζί με πλήθος για ασφάλεια.

Στο σημείο της επίθεσης ήταν παρόντες και τουρίστες. Μία από αυτούς ήταν η Marie Hui, από το Βανκούβερ του Καναδά που επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη με φίλους της.

Κάποιοι από αυτούς τη στιγμή της επίθεσης ήταν στο μνημείο για την 11 Σεπτεμβρίου στο οποίο μόλις έγινε γνωστή η είδηση του χτυπήματος ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας. «Είμαστε από το Βανκούβερ», είπε η Hui και σημείωσε: «Αυτά δεν συμβαίνουν εκεί».

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικό Βίντεο: Τα πρώτα λεπτά μετά το μακελειό στο Μανχάταν (σκληρές σκηνές)