Ένταση στα Ίμια – Τουρκική ακταιωρός έδιωξε Έλληνες ψαράδες

Ενταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στα Ιμια, όπως μεταδίδουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της ότι ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού από την Κάλυμνο και 6 ελληνικά ψαροκάικα, πλησίασαν στα Ιμια και «θέλησαν να μπουν σε τουρκιά ύδατα» όπως αναφέρει. Υποστηρίζει μάλιστα το δημοσίευμα ότι Τουρκική ακταιωρός που περιπολούσε στην περιοχή, μπλόκαρε τα ελληνικά σκάφη, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, το σκάφος του Λιμενικού και τα ψαροκάικα, μετέβησαν σε περιοχή όπου ψάρευαν 8 τουρκικά σκάφη σε «διεθνή ύδατα». Κατά την Milliyet τα ελληνικά σκάφη πλησίασαν τα τουρκικά σε απόσταση 100 μέτρων και εκδιώχθηκαν και πάλι. Σύμφωνα με όσα περιγράφει η Milliyet στο δημοσίευμα της η ένταση διήρκεσε περίπου 6 ώρες.

Η τουρκική εφημερίδα ανάρτησε μάλιστα και σχετικό βίντεο από την περιοχή των Ιμίων που φαίνεται ξεκάθαρα η «περιπολία» της τουρκικής ακταιωρού, η παρουσία των ψαροκάικων αλλά και ενός σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος που κινείται κινείται παράλληλα με την τουρκική ακταιωρό.