Επιτίθεται ξανά στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Πολάκης: «Μαυσωλείο διαφθοράς»!

Πολάκης

«Μαυσωλείο διαφθοράς» χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ενώ για την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν” κάνει λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει, ειδικότερα, ότι το συνολικό ποσό της κατάχρησης υπερβαίνει τα 600-700 εκατ. ευρώ.

«Για κάποια χρόνια», σημειώνει, «πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60 ευρώ όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε με 9, 10 και 11 ευρώ».

Προσθέτει ότι σε μια χρονιά μεγάλων περικοπών και μνημονίων (2014) έδωσαν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε διάφορους απίθανους σταθμούς ή sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα».

Σχετικά με το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίων τεσσάρων πρώην υπουργών Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Α. Λοβέρδος, Μ. Σαλμάς), καθώς «υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων κι υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεβέντης κατά Τσίπρα: «Μπορεί να πουλήσει ακόμα και την Ακρόπολη για να μείνει στην εξουσία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν από το Βελιγράδι: «Μόνο με διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάνης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια» (pics)

AKOMA: Πλακιωτάκης για «Αγία Ζώνη ΙΙ»: «Αν είχε φιλότιμο ο Κουρουμπλής θα είχε παραιτηθεί»