Θα είχαμε νεκρό – Πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό φρουρό στο Εφετείο οι τρομοκράτες!

Εφετείο

Για ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Όπως ο ίδιος αστυνομικός φρουρός του Εφετείου περιέγραψε στους συναδέλφους του οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα, πυροβόλησαν εναντίον του όταν προσπάθησε να τους σταματήσει.

Οι αστυνομικοί είδαν στις κάμερες ασφαλείας όλο το σκηνικό. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει μαρτυρία ενός από τους φρουρούς του κτιρίου. Οι πληροφορίες λένε για ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι, το οποίο σταμάτησε δέκα λεπτά πριν τις 03:00 έξω από το Εφετείο.

Στο αυτοκίνητο φαίνεται ότι υπήρχαν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός ήταν ο άντρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα κατέβηκε από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα ακόμη ένα άτομο.

Ο συνοδηγός ανέβηκε με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες και έφτασε ως την είσοδο όπου και τοποθέτησε τη βόμβα. Ο δεύτερος εκτός του βαν είχε στάση επιτήρησης του χώρου και πιθανότατα οπλοφορούσε καλύπτοντας τις κινήσεις του άνδρα που τοποθετούσε τη βόμβα.

Ο αστυνομικός φρουρός του κτηρίου αντιλήφθηκε τον άντρα που ανέβαινε τις σκάλες έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη. Αμέσως φώναξε για να τον σταματήσει πριν πλησιάσει στην είσοδο.

Ο άντρας δεν υπάκουσε, συνέχισε την πορεία του και τοποθέτησε τη βόμβα.

Την ώρα εκείνη κι ενώ ο αστυνομικός έσπευδε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο δράστης όπως περιγράφει άκουσε έναν πυροβολισμό.

Φαίνεται ότι ο δεύτερος δράστης, το άτομο που είχε κατέβει από το φορτηγάκι, αντιλήφθηκε την παρουσία του και πυροβόλησε για να προστατέψει τον άνδρα που τοποθετούσε τη βόμβα.

Ο αστυνομικός έσπευσε να καλυφθεί. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ο τρομοκράτης επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε μαζί με τον άλλο άντρα στο βαν που ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε κινούμενο με κατεύθυνση του Γκύζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής για την έκρηξη στο Εφετείο: «Πράξη εγκληματική, αποτρόπαιη και καταδικαστέα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών – Ποιους «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το «χτύπημα» (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών