Σοκάρει το όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ – Το χιλιάδων ευρώ πάρε-δώσε των υπαλλήλων με συμμορία Ρομά

ΟΣΕ

Οκτώ υπάλληλοί του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες μίζες, πώλησης σκραπ του οργανισμού σε τρία κυκλώματα Ρομά.

Οι τρεις ομάδες των Ρομά με κοινό διευθυντήριο πέταγαν εκτός διαγωνισμού άτομα που ενδιαφέρονταν γα το διαγωνισμό, καθώς είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους λάδωναν κι έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ, ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία κι έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά.

Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Όπως διαπιστώθηκε, 3 υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ. Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες από όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες. Οι συναλλαγές Ρομά-υπαλλήλων του ΟΣΕ είχε ξεκινήσει από το 2015.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι 11 Ρομά από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε λίγες ώρες θα γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στην Κω – 65χρονος κομμωτής ασελγούσε στις ανήλικες εγγονές του!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επέστρεψε στο σπίτι του το «Αβέρωφ» – Έδεσε κάβους στη Μαρίνα Φλοίσβου

ΑΚΟΜΑ: Εορταστικό ωράριο από σήμερα – Οι ώρες και μέρες λειτουργίας των καταστημάτων