Έξαλλος (ξανά) ο Τραμπ με το CNN ο Τραμπ: «Θα διώξει τους υπεύθυνους ή θα δείξει ανικανότητα;»

Τραμπ

Κατηγόρησε κυρίως το CNN ότι διέπραξε μια «κακόβουλη» επίθεση εναντίον του, καθώς πρόβαλε ένα ρεπορτάζ που τελικά αποδείχθηκε ότι εμπεριείχε λάθος πληροφορίες.

Σε μια σειρά από tweet, τα οποία έστειλε το πρωί, όπως το συνηθίζει, ο μεγιστάνας καταφέρθηκε εναντίον του «CNN +Fake News+ που υπέπεσε σε ένα δόλιο κι εσκεμμένο λάθος χθες».

«Πιάστηκαν να κάνουν λάθος, όπως ο πολύ απομονωμένος Μπράιαν Ρος στο ABC News», συνέχισε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν δημοσιογράφο που απομακρύνθηκε των καθηκόντων του διότι μετέδωσε εσφαλμένες πληροφορίες.

Ο δισεκατομμυριούχος τα βάζει συχνά με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είτε πρόκειται για τα τηλεοπτικά δίκτυα ή για εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post, καταγγέλλοντας τα “Fake News”.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε χθες το πρωί την πληροφορία ότι ο πρόεδρος και ο μεγάλος του γιος, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, είχαν λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση και έναν κωδικό που θα τους επέτρεπαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία είχαν υποκλέψει χάκερ από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα οποία επρόκειτο να αναρτηθούν στον ιστότοπο WikiLeaks, προτού ωστόσο δημοσιοποιηθούν προς το ευρύ κοινό.

Ωστόσο η χρονική σειρά των γεγονότων, όπως την παρουσίασε το CNN δεν ήταν σωστή. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σύντομα έστειλε διόρθωση στο ρεπορτάζ του, διευκρινίζοντας ότι το e-mail είχε ημερομηνία όχι 4η Σεπτεμβρίου του 2016 όπως είχε αρχικά αναφέρει αλλά 14 Σεπτεμβρίου του 2016, ήτοι την επομένη της δημοσίευσης των εγγράφων από το Wikileaks στον ιστότοπό του.

«Ας δούμε, το @CNN θα διώξει τους υπεύθυνους (για το λάθος) ή θα επιδείξει ξεκάθαρη ανικανότητα;» ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Τραμπ σήμερα το πρωί στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινό μέτωπο Mακρόν-Ερντογάν για να αλλάξουν γνώμη στον Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Είναι επίσημο: Δείτε την στιγμή που ο Πούτιν ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές (Βίντεο)

AKOMA: Fake news ότι θα αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας λέει ο Γκάμπριερ