Διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη με Ερντογάν και Αμανατίδη

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο έλαβε χώρα στην είσοδο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής που επισκέφτηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Ερντογάν ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει, και τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης του είπε χαρακτηριστικά “Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε”.

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.

Μετά από διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο Ερντογάν κατάφερε τελικά να εκφωνήσει ομιλία στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου Τζελαλ Μπαγιάρ.

Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται, σχολίασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με το ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδης επεσήμανε προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν ότι δεν προβλέπεται στη συμφωνία των δύο μερών να εκφωνήσει λόγο από μικροφώνου στα παιδιά του μειονοτικού σχολείου της Κομοτηνής.

“Όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος” συμπλήρωσε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός με τους Εύζωνες που κοιτούν τον Ερντογάν με… μισό μάτι! (Εικόνες)

Τσίπρας σε Ερντογάν: «Καλώς ήρθατε κύριε Πρόεδρε, έχουμε πολλά να συζητήσουμε»

«Σφαλιάρα» Βερολίνου σε Ερντογάν: «Η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει και έχει διάρκεια»