Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το Εφετείο

Την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών, ανέλαβε με κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.

Οι συντάκτες του μακροσκελούς κειμένου ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο Εφετείο, εξαπολύουν επίθεση τόσο κατά της Δικαιοσύνης όσο και κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μεταξύ άλλων

Όπως αναφέρουν “στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική “δικαιοσύνη” ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε (…) Η αστική δικαιοσύνη όχι μονάχα δεν μπορεί να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά από την ίδια της τη θεσμική φύση σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον αντιδραστικό, αντεργατικό και αντικοινωνικό της ρόλο. Παρά τις όποιες (σπάνιες κι αυτές) φιλολαϊκές αποφάσεις που παίρνονται από τις κατώτερες βαθμίδες του δικαστικού σώματος, τόσο το γενικό πλαίσιο του αστικού Δικαίου όσο και η κεντρική κατεύθυνση της εφαρμογής του ορίζονται ευθέως από τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου, ως νομική έκφραση και πραγμάτωση των σχέσεων εκμετάλλευσης (…) Όσα είπαμε μέχρι τώρα καταλήγουν σε ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα: καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν οι καταπιεσμένοι στο δικαστικό σώμα, αφού αυτό αποτελεί μια γραφειοκρατική κάστα υπηρετών του κεφαλαίου. Μονάχα οι θεσμοί της λαϊκής δικαιοσύνης που θα φτιάξει από μόνος του ο ένοπλος λαός μπορούν να απονείμουν πραγματική Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη αυτή θα είναι πάλι ταξική. Με τη διαφορά πως η φορά της βίας θα είναι αντίστροφη και θα πληρώσουν όσοι πλουτίζουν από τον κόπο μας, όσοι λεηλατούν τον τόπο, όσοι ληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο”.

Ως προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αναφέρουν ότι: “έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το “succes story” του Τσίπρα (…) Για αυτήν την πολιτική τρίβουν τα χέρια τους οι ληστρικές συμμορίες του κεφαλαίου, όπως ο ΣΕΒ που με πόρισμά του επικροτεί τα μνημόνια, λέγοντας πως η επικράτηση της μερικής απασχόλησης και η μείωση του κατώτατου μισθού βοήθησαν στον περιορισμό της ύφεσης και της ανεργίας! (…) Όσο όμως η κυβέρνηση και τα αφεντικά της προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τη μαγική εικόνα της “ανάκαμψης” η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει (…)”

Ακόμη σημειώνουν ότι: “Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί της, αποτελούν μια συμμορία αφοσιωμένων υπηρετών του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης και δεν διστάζουν να παραχωρήσουν γη και ύδωρ στα υπερατλαντικά αφεντικά τους, βάζοντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό ακριβώς φάνηκε για ακόμα μια φορά στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη. Μέχρι και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα είναι διατεθειμένοι να φέρουν στην Ελλάδα οι πολιτικοί απατεώνες της “κυβερνώσας αριστεράς”, μετατρέποντας την Ελλάδα σε προνομιακό έδαφος για την εξάπλωση της αμερικάνικης μπότας στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα είχαμε νεκρό – Πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό φρουρό στο Εφετείο οι τρομοκράτες!

«Πόλεμος» Κοντονή-δικαστών ακόμα και για τη βόμβα στο Εφετείο!

«Καθαρό» το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στο Εφετείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.