Θρίλερ στην Ιταλία – Οδηγός ασθενοφόρου σκότωvε τους ασθενείς για να παίρνει μίζα από τα γραφεία κηδειών

Ιταλία

Ύποπτος για το θάνατο τουλάχιστον τριών ασθενών είναι ένας Ιταλός οδηγός ασθενοφόρου, που κατηγορείται πως έπαιρνε μίζες από τις κηδείες τους, με κάθε ανθρώπινη ζωή να κοστίζει 300 ευρώ.

Η φρικτή έρευνα έχει μάλιστα πάρει το όνομα «Ασθενοφόρο του Θανάτου» από την αστυνομία.

Ο 42χρονος οδηγός ασθενοφόρου, είναι ο Νταβίντε Γκαροφάλο και συνελήφθη με την υποψία της ανθρωποκτονίας στην πόλη Μπικαβίλα της Σικελίας το πρωί της Πέμπτης. Η “δράση” του ήταν μεταξύ 2012 και 2016, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας πως ούτε το νοσοκομείο ούτε οι γιατροί γνώριζαν για τις δολοφονίες.

Η αστυνομία διερεύνησε πάνω από 50 ύποπτους θανάτους στην περιοχή. Δέκα από αυτές θεωρήθηκαν «ιδιαίτερα σημαντικές» και τρεις εξ αυτών έχουν ήδη αποδοθεί στον Γκαροφάλο. Προς το παρόν, είναι ύποπτος για το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας και ενός άντρα, καθώς και για έναν 55χρονο που πέθανε το 2015. Και οι τρεις ήταν ασθενείς με νόσο στο τελικό στάδιο.

Ο τρόπος λειτουργίας του οδηγού του «Ασθενοφόρου του θανάτου» ήταν να σκοτώνει τους ασθενείς κατά τη μεταφορά τους από το νοσοκομείο Μπιανκαβίλα προς τα σπίτια τους. Η αστυνομία λέει πως έκανε ένεση με αέρα στις φλέβες των ασθενών για να πεθάνουν από εμβολή και στη συνέχεια σύστηνε στις οικογένειες των θυμάτων, γραφεία κηδειών τα οποία τον πλήρωναν 300 ευρώ για κάθε πτώμα. Ο Γκαροφάλο ισχυρίζεται πως όλοι οι ασθενείς πέθαναν από φυσικά αίτια.

Ο Γκαροφάλο φαίνεται να έχει σχέσεις με την τοπική μαφία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της επαρχίας Κατάνια, η μαφία έβαζε τους δικούς της ανθρώπους να εργάζονται στα τοπικά ασθενοφόρα για να αποκομίζει οικονομικά οφέλη.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας πληροφοριοδότης, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, έδωσε πληροφορίες στην αστυνομία σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοντελάκι στην Κύπρο η Τερέζα Μέι – Φόρεσε παραλλαγή με… λουλουδάκια στη στρατιωτική βάση (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Άκουγα φωνές»: Όσα είπε ο Αφγανός που έσπειρε τον τρόμο στη Μελβούρνη (video)

AKOMA: Κεντρικό θέμα στα ξένα ΜΜΕ η έκρηξη στο Εφετείο