Κακλαμάνης: Οι πλειστηριασμοί θα μετατραπούν σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση

«Πιθανότατα το 2018 θα είναι εκλογικό έτος» εκτιμά, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, θεωρώντας, ωστόσο, ότι καθοριστικό ρόλο για την απόφαση για εκλογές θα παίξει το θέμα των πλειστηριασμών το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη «θα μετατραπεί σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, στη συνέντευξή του, υποστηρίζει ότι «η χώρα θα βγει από τα μνημόνια όταν θα έχει ξεπληρώσει το 75% του χρέους της» και όχι τον προσεχή Αύγουστο. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «όσο δεν περνούσαν οι περίφημες “μεταρρυθμίσεις” που επέβαλλε ο κ. Σόιμπλε οι γερμανικές εφημερίδες μας έβριζαν μέρα-νύχτα και σήμερα που ο κ. Τσίπρας υπογράφει τα πάντα μας αποθεώνουν».

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ πρέπει να ταχθεί υπέρ του 50%+1 για την κήρυξη απεργίας, ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δεν μπορεί όμως να αποφασίζεται ερήμην της πλειοψηφίας των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «αποκλείσει» την Ντόρα Μπακογιάννη από κάθε υπουργικό ή πολιτειακό αξίωμα ο κ. Κακλαμάνης αφού δηλώνει ότι «δεν είναι κατάλληλος να απαντήσει καθώς η κ. Μπακογιάννη είναι προσωπική του φίλη δεκαετίες», σημειώνει ότι «η ίδια έχει κερδίσει το ρόλο και τη θέση της τόσο στην παράταξη όσο και στην κοινωνία μετά από διαδρομή 30 χρόνων». Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «κριτής κάθε αρχηγού αλλά και πολιτικού είναι ο λαός».

Ερωτηθείς αν «θεωρεί πιθανό να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές» απαντά ότι ο ίδιος εμπιστεύεται τα λόγια του αρχηγού της ΝΔ που δύο φορές έχει δεσμευτεί ότι «οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι». «Εμπιστεύομαι μόνο τα λόγια του αρχηγού της ΝΔ και όχι όσα διαδίδουν κάποια “παπαγαλάκια”» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Κληθείς να σχολιάσει την «επιμονή της ΝΔ στην υπόθεση Καμμένου» ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει ότι «η ΝΔ ορθώς απασχολήθηκε με το θέμα αλλά προέχουν τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα του λαού».

Αναφορικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον κ. Μητσοτάκη ήταν στο επίπεδο που έπρεπε» ενώ δηλώνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι «έτσι κι αλλιώς απομονωμένος».

Τέλος, στην ερώτηση για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει η ΝΔ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καθώς ξεκινούν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Κακλαμάνης απαντά: «Το ελάχιστο λάθος σε εθνικά θέματα δεν συγχωρείται και δεν διορθώνεται. Ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία να καλύπτουν την εγχείρηση αλλαγής φύλου ζητάει ο Κακλαμάνης

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ο Τσίπρας θα προκηρύξει εθνικές εκλογές το 2018»

Σημίτης: O πραγματικός πολιτικός διάλογος λείπει από την χώρα