Λαβρόφ: “Δεν έχει συζητηθεί η ημερομηνία της νέας συνάντησης Πούτιν-Τραμπ”

Σεργκέι Λαβρόφ

Δεν έχουν συζητηθεί ακόμη οι ημερομηνίες για μια νέα συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της επόμενης προσωπικής συνάντησης δεν έχει συζητηθεί», είπε ο Λαβρόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ένωσης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια των οποίων προέβησαν σε μια καθοριστικής σημασίας κοινή δήλωση γα τη Συρία. Μετά τη συνάντηση αυτή, Πούτιν και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά τρεις φορές, στις 21 Νοεμβρίου, στις 14 Δεκεμβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι οι επαφές μεταξύ των δύο προέδρων έγιναν πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό και δεν περιορίστηκαν σε «ένα και μόνο θέμα» αλλά κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπάνια συνέντευξη – Ο σύζυγος της Μέρκελ μιλάει για την πτώση του τείχους του Βερολίνου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος στο Βερολίνο – Οδηγός έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του και εισέβαλε στα γραφεία του κόμματος SPD (pics)

ΑΚΟΜΑ: «Ματωμένος» γάμος στη Νιγηρία! Νεκρές έντεκα παράνυμφες σε τροχαίο δυστύχημα!