Ξεσπούν στην ΑΕΚ για τη νέα εξοντωτική ποινή σε Χιμένεθ

Ξεσπούν στην ΑΕΚ μετά την είδηση για την αύξηση της ποινής του Χιμένεθ σε 45 ημέρες, με την τιμωρία να λειτουργεί αναδρομικά, αφού ο Ισπανός έχει εκτίσει ήδη τις 15.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την άσεμνη χειρονομία του Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προκάλεσε απορίες στους ανθρώπους της ΑΕΚ, όπως μετέδωσε το sportdog.gr. Τη χαρακτήρισαν δε εξοντωτική στα όρια του νομικού σκανδάλου. Αρχικά, θεωρούν άδικη τη νέα ποινή που επιβλήθηκε στον Ισπανό τεχνικό από τη στιγμή που ο κανονισμός στην περίπτωση που εμπλέκεται παίκτης προβλέπει πέντε αγωνιστικές για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε διαιτητή, είτε τρεις για βάναυση συμπεριφορά σε θεατή, ενώ στον Χιμένεθ επιβλήθηκαν ουσιαστικά επτά για εξύβριση θεατή.

Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί στο νομικό τμήμα της Ένωσης το γεγονός ότι χθες γνωστοποιήθηκαν όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων με μοναδική εξαίρεση αυτή του Ισπανού. Στην περίπτωση που είχε γνωστοποιηθεί και η απόφαση για τον Χιμένεθ, τότε θα μπορούσε να καθίσει κανονικά στον πάγκο για το ματς με τη Λάρισα στο «ΑEL FC Arena», καθώς η ποινή του θα «έτρεχε» από σήμερα, Παρασκευή, και τα παιχνίδια που θα έμενε εκτός θα ήταν έξι και όχι συνολικά επτά.

Τέλος, σοβαρές ενστάσεις εκφράζονται και σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης. Αρχικά τονίζεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να υπήρχε αναγκαστικά ομοδικία και η έφεση δεν θα μπορούσε να ασκηθεί μόνο εναντίον του Χιμένεθ και όχι της ΑΕΚ. Μάλιστα, το σκεπτικό σε αυτό το σημείο αγνοεί πλήρως το νομικό επιχείρημα της ΑΕΚ περί αναλογικότητας της ποινής πάνω στο οποίο βασίστηκε η πρωτόδική απόφαση. Τέλος, αναφέρουν πως στον Πειθαρχικό Κώδικα δεν προβλέπεται έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ-17: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 την ΑΕΚ

«Πεδίο μάχης» η Λεωφόρο Πεντέλης: Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και αστυνομία!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΠΑΟΚ: Περιμένουν το «ΟΚ» του Σαββίδη

«Φωτιές» στην ΑΕΚ: «O Αραούχο θέλει να γυρίσει τον Γενάρη στη Λας Πάλμας»!