Στην ομορφιά των Ιωαννίνων υποκλίνονται τα γερμανικά ΜΜΕ

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια που συνοδεύουν τα Ιωάννινα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης προετοιμάζοντας έτσι με το καλύτερο τρόπο το οδοιπορικό της ελληνικής αποστολής στη Γερμανία.

Το τελευταίο διάστημα μια σειρά γνωστών Μέσων φιλοξενεί αφιερώματα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου πλέκοντας το εγκώμιο της πόλης, εστιάζοντας κυρίως στην πλούσια ιστορία και στις φυσικές ομορφιές της πόλης καλώντας τους Γερμανούς να την επισκεφθούν. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στα Γερμανικά ΜΜΕ το Νησί, αλλά και τα Μοναστήρια που υπάρχουν σε αυτό, ενώ σε αρκετά δημοσιεύματα γίνεται λόγος για μια πόλη που είναι σχεδόν… παραθαλάσσια, αφού απέχει περίπου μισή ώρα από το Ιόνιο Πέλαγος.

«Τα μοναδικής ομορφιάς πέτρινα σπίτια, η Λίμνη Παμβώτιδα και τα βουνά που κυκλώνουν την πόλη δημιουργούν μια αίσθηση που δύσκολα θα βρεις σε άλλη παρόμοια πόλη του Ευρωπαϊκού Νότου. Πρόκειται για μια πόλη που αποτελεί την πύλη εισόδου στην μυστηριώδη και πανέμορφη Ήπειρο», είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ των Γερμανικών ΜΜΕ με πολλά εκ των οποίων να είναι αμιγώς τουριστικού χαρακτήρα και έχουν αναγνωσιμότητα από εκατομμύρια Γερμανών, ενώ δίνουν και στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου.

Από τα δημοσιεύματα αναδεικνύεται και άλλη μια πτυχή του τουριστικού προφίλ των Ιωαννίνων, ο γαστρονομικός τουρισμός. «Θα γευτείτε υπέροχες μεσογειακές γεύσεις και εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που θα σας μεταφέρουν σε μιαν άλλη εποχή» είναι τα σχόλια που συνοδεύουν το γαστρονομικό προφίλ της πόλης.

Πλέον, μετά το άνοιγμα στην Κύπρο, που κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένο, η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από την Περιφέρεια, το Δήμο την Ένωση Ξενοδόχων και παραγωγικούς φορείς των Ιωαννίνων, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την πολύ πιο απαιτητική αγορά της Γερμανίας, ευελπιστώντας στην ανάπτυξη δεσμών και με τη συγκεκριμένη αγορά. Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι οι απόδημοι Ηπειρώτες –και δη Γιαννιώτες- στην Γερμανία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της πόλης ως τουριστικού προορισμού των Γερμανών.

Πηγή: epirusnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τη «Μήδεια» εγκαινιάστηκε στη Δωδώνη το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» σε ένα εκπληκτικό τριδιάστατο βίντεο

Πως ο Μέγας Αλέξανδρος κατατρόπωσε τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό (Βίντεο)