Τι εννοεί ο Ερντογάν; Η Συνθήκη της Λωζάνης χρειάζεται «επικαιροποίηση»

Η Συνθήκη της Λωζάννης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χρειάζεται «επικαιροποίηση», δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.

Αν και δεν εξήγησε ακριβώς τι αλλαγές επιδιώκει, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι οι αποστάσεις ανάμεσα σε ορισμένα νησιά είναι «προβληματικές», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι διαφορές που αφορούν τα χωρικά ύδατα των δύο κρατών, τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα μπορούν να επιλυθούν «εύκολα».

«Δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι», είπε, «αλλά μπορούμε να έχουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, υποστήριξε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα όταν κατέφθασαν οι στρατιωτικοί στη χώρα μας και ο Έλληνας πρωθυπουργός του υποσχέθηκε άμεση έκδοση τους στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομοκρατούμενη η Αθήνα λόγω Ερντογάν – «Απόβαση» 200 Τούρκων αστυνομικών – Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο!

«Δρακόντεια» μέτρα για τον Ερντογάν – Απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις και πορείες

«Αστακός» η Αθήνα για τον Ερντογάν – Τούρκοι κομάντος «χτενίζουν» τις διαδρομές που θα ακολουθήσει