Το βράδυ το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό – Τι απαγορεύεται να σερβίρουν στον Ερντογάν (pics)

Δείπνο

Λεπτομέρειες για το δείπνο που θα δοθεί προς τιμήν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στο δείπνο θα παραστεί και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, καθώς και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρέβα Μητσοτάκη, οι οποίες και θα καθίσουν σε κοντινά σημεία του τραπεζιού.

Το μενού το έχει αναλάβει ο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου και μόνο, καθώς τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ερντογάν να έχει φέρει τον δικό του σεφ δεν ευσταθούν.

Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό να μη βάλει σε καμία περίπτωση ποτήρι με κρασί στο τραπέζι όπου θα κάθεται ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ερντογάν, ακολουθώντας τις μουσουλμανικές παραδόσεις, δεν πίνει αλκοόλ, παρά μόνο νερό ή κρύο τσάι.

Όσον αφορά τους προσκεκλημένους, παρόντες θα είναι άτομα από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως και εκπρόσωποι από τα τέσσερα Ιδρύματα της χώρας, το Ίδρυμα Λάτση, το Ίδρυμα «Ελπίδα» (του Βαρδή Βαρδινογιάννη), το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Νιάρχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας σε Ερντογάν: «Καλώς ήρθατε κύριε Πρόεδρε, έχουμε πολλά να συζητήσουμε»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου σε Ερντογάν: «Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αναθεωρείται!» Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική» (video)

ΑΚΟΜΑ: Κλειστοί σταθμοί του μετρό και αλλαγές σε τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω επίσκεψης Ερντογάν