Κρυφές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για το Σκοπιανό – Τι λέει ο ελληνικός λαός

Μαρινάκης

Πριν ανοίξει δημοσίως τη συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σειρά κρυφών δημοσκοπήσεων διαφορετικού τύπου, τόσο στη βόρεια Ελλάδα κι άλλες περιοχές, σε σχέση με την ονομασία και τα πιθανά ονόματα για την ΠΓΔΜ.

Μία από αυτές δείχνει «ντέρµπι» με το 47% να τάσσεται εναντίον µιας λύσης του προβλήµατος της ονοµασίας που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», το 46% υπέρ και ένα 7% εµφανίζεται είτε να µη γνωρίζει είτε να µην ενδιαφέρεται για το θέµα.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα κρίνεται από πρόσωπα κοντά στην κυβέρνηση ως πολύ ενθαρρυντική για το Μέγαρο Μαξίµου και το υπουργείο Εξωτερικών, όπου εκτιµούν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος στο κοινωνικό πεδίο για να προωθηθεί συµβιβασµός σε ένα τόσο παλιό και ευαίσθητο εθνικό θέµα.

Σηµαίνει αυτό ότι θα πρέπει να θεωρούµε σίγουρο ότι µέχρι το καλοκαίρι θα έρθει συµφωνία στη Βουλή; Η απάντηση είναι αρνητική.

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν τα Σκόπια, στην κυβέρνηση παρά τα όσα λένε, δεν έχουν πρόθεση να ρισκάρουν στη Βουλή. Αν φανεί ότι οι ΑΝ.ΕΛ. καταψηφίζουν και όλη η αντιπολίτευση είτε καταψηφίζει είτε απέχει, θα το κάνουν «γαργάρα». Παρόλο που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέµα δεδηλωµένης εφόσον δεν πρόκειται για ψήφο εµπιστοσύνης, γνωρίζουν ότι θα δηµιουργηθούν τόσο ισχυρές πολιτικές εντυπώσεις, ώστε µετά δεν θα µπορούν να σταθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Καμμένος: «Δεν θα ψηφίσουμε ονομασία με τη λέξη Μακεδονία» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό – Στην Αθήνα σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ

ΑΚΟΜΑ: Σκουρλέτης για Σκοπιανό: «Υπάρχουν προϋποθέσεις να κλείσει με κοινά αποδεκτή ονομασία»