«Αδειάζει» τον Δ. Καμμένο ο Σγουρίδης: «Δεν εκφράζουν τους ΑΝΕΛ οι απόψεις του»

Σγουρίδης

Ο Δημήτρης Καμμένος… διχάζει τους ΑΝΕΛ. Με αφορμή το Σκοπιανό, καθημερινότητα αποτελούν οι ενδοκυβερνητικές κόντρες και όπως φαίνεται εξαπλώνονται και στους κόλπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Εμείς δεν κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε με τον Ρουβίκωνα και δεν πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια, ούτε υποδεχόμαστε τον Κουφοντίνα έξω από τη φυλακή», είχε δηλώσει ο Δ. Καμμένος, αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου δεν εκφράζουν τους ΑΝΕΛ», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μαζί με τον κ. Σγουρίδη, στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν οι πολιτικοί Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), Εύη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ) και οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Αντώνης Δελλατόλας.

«Βλέπω σε πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ ότι η άποψή τους και δεν εκφράζεται από τον Δ. Καμμένο», σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σκοπιανό βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Ερωτηθείσα από την Τάκη Χατζή, αν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το τετ α τετ με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ (σ.σ.: «Πρώτα θα λύσουμε τα αλυτρωτικά και μετά το όνομα») εκφράζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε: «Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έβαλε μπροστά τον αλυτρωτισμό, είναι θετικό. Στις κοινές δηλώσεις τους όμως δεν ειπώθηκε κάτι για το σκοπιανό Σύνταγμα. Εμένα δεν μου φτάνει να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου. Η ξεκάθαρη άποψη είναι αυτή που εξέφρασε ο Κ., Μητσοτάκης., Μπροστά η ουσία, που είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εξασφαλίζεται αυτό. Μετά, συζητάμε. Δεν θα μπούμε στη διαπραγματευτική διαδικασία αν δεν γίνει το μείζον».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας «χωρίς την Ντόρα Μπακογιάννη», η οποία χθες είπε πως θα απέχει.

Αμετακίνητος στη θέση των ΑΝΕΛ σχετικά με τον όρο «Μακεδονία» εμφανίστηκε ο Π. Σγουρίδης: «Διατυπώθηκε σαφέστατα ότι οι ΑΝΕΛ δεν θεωρούν ότι ο όρος «Μακεδονία» πρέπει να υπάρχει στην ονομασία».

Ερωτηθείς από τον Τάκη Χατζή αν οι ΑΝΕΛ κάνουν πίσω στο όνομα εφόσον λυθούν τα θέματα αλυτρωτισμού, ο κ. Σγουρίδης απάντησε με υπεκφυγές: «Προτρέχουμε και κάνουμε υποθέσεις. Ας φτάσουμε εκεί. Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, αφήστε να προχωρήσουν τα γεγονότα» και εστίασε στο «συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ. Ο κ. Καμμένος θα προσέλθει στο συμβούλιο ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όχι ως υπουργός».

Υποστήριξε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός όταν μίλησε για «σύνθετη ονομασία», δεν είπε πως αυτή θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία»!

«Αν δεν δοθεί λύση μέσα από τη βουλή, είπαμε ότι υπάρχει και ο λαός. Εμείς δεν ψηφίζουμε», υπογράμμισε.

«Πρόκειται για πολιτική σχιζοφρένεια», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου και απευθυνόμενη στον Π. Σγουρίδη, είπε: «Αν εμείς φέρουμε στη Βουλή πρόταση μομφής θα έρθετε να στηρίξετε την κυβέρνηση; Αν ο Π. Καμμένος δεν αποδεχτεί τη λύση που θα προτείνει η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Άμυνας. Ο κυβερνητικός διχασμός κάνει κακό την διαπραγμάτευση».

«Διεθνώς λένε ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία για την επίλυση και εσείς πετάτε την μπάλα στην εξέδρα», σχολίασε από την πλευρά του ο Αντώνης Δελλατόλας.

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι ΑΝΕΛ
Κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην οποία θα δώσουν το παρών τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα όσο και η εκτελεστική επιτροπή των ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα , με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής “Αμυνας, Πάνου Καμμένου, συγκαλείται σε κοινή συνεδρίαση η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των ΑΝΕΛ, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 14:00, στα γραφεία του κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία Σπίρτζη: «Κυκλώματα έκαναν σαμποτάζ στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση Κακλαμάνη σε Τσίπρα: Είμαστε στα τρία χρόνια του πιο σκληρού μνημονιακού πρωθυπουργού

ΑΚΟΜΑ: Κουρουμπλής: Ο φόβος της ανασφάλειας έχει φύγει από την κοινωνία