Αντικατάσταση του Νίμιτς ζητάει ο Στρατηγός Φραγκούλης: “Δεν είμαστε παλιομακεδόνες ούτε κατωμακεδόνες!”

Φραγκούλης

Για θεατρινισμούς και μεροληψία Νίμιτς, αλλά και για απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώνεται, έκανε λόγο ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φραγκούλης Φράγκος.

Ο Φραγκούλης Φράγκος έκανε λόγο για ένα συλλαλητήριο το οποίο θέτει τη διαπραγμάτευση σε νέα βάση καλώντας την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί χρήση του όρου Μακεδονία, αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Στρατηγός Φράγκος στηλίτευσε τη στάση των καναλιών λέγοντας πως δεν υπήρξε παρά αποσπασματική κάλυψη του γεγονότος. Σε ό,τι αφορά στους στόχους του συλλαλητηρίου, ανέφερε ότι ο στόχος δεν επετεύχθη γιατί ζητήσαμε να χαραχθεί εθνική στρατηγική από την κυβέρνηση, αν δοθεί το όνομα Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία τότε θα πρέπει να περιμένουμε ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον.

Όπως είπε το συλλαλητήριο θέτει τη διαπραγμάτευση στην αρχική θέση, ότι δηλαδή η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται καμία χρήση του όρου Μακεδονία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αν περάσει σύνθετη ονομασία τότε εμείς θα πρέπει να λεγόμαστε “παλιομακεδόνες ή κατωμακεδόνες ή και να μας απαγορευτεί η χρήση του όρου Μακεδονία”.

Σε ό,τι αφορά στον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ο Φ. Φράγκος ανέφερε πως δεν είναι αντικειμενικός και ζήτησε την αντικατάστασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τη στιγμή που παίρνουν στο κυνήγι τον Κώστα Ζουράρι (video)

ΑΚΟΜΑ: Άδωνις Γεωργιάδης: «500.000 στο συλλαλητήριο – Έμπλεξε ο Τσίπρας»