Αποδεκτή έκανε την παραίτηση Ζουράρι ο Τσίπρας – Τι μέλλει γενέσθαι στο υπουργείο Παιδείας

Ζουράρις

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από την θέση του υφυπουργού Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο Πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Yπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε την Κυριακή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, μετά από το σάλο που προκλήθηκε με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους φίλαθλους του Ολυμπιακού και του Άρη.

Ο ίδιος ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο –όπως και συνέβη- αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Είμαι σε πάρα πολλά πρώην, να ξέρεις…», είπε απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής του ΑΝΤ1, σχετικά με την παραίτησή του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «θα παραμείνω βουλευτής, θα δω εάν θα παραμείνω και στους ΑΝΕΛ».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχει διαφωνίες με τον τρόπο που χειρίζεται η Αθήνα τη διαπραγμάτευση στο Μακεδονικό και είπε ότι θα «έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί».

Το Μέγαρο Μαξίμου -και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κύπρο για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας-, εξέδωσε την εξής λιτή ανακοίνωση: «O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι».

Τι συνέβη
Ο Κώστας Ζουράρις ξεπέρασε κάθε όριο και μετά τα «κ@λάδικα που επισκέπτονται οι μαθητές» προσέβαλε με χυδαίο τρόπο τον κόσμο του Ολυμπιακού και του Άρη.

Ο κ. Ζουράρις ο οποίος και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις προκαλώντας την οργή των φίλων του Ολυμπιακού, είπε στον αέρα της εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 ένα γνωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό, παραφράζοντας το βέβαια με τα «δικά του ελληνικά».

«Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα (η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30» και κορυφώνεται ένα λεπτό αργότερα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλοοικονόμου: «Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον Τσίπρα – Αν μου γίνει πρόταση, θα κατέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατρεπτική ατάκα από Πάγκαλο: «Ας λέγονται και Αθήνα και Σπάρτη τα Σκόπια – Τιμή να αντιγράφουν τον Μέγα Αλέξανδρο» (video)

AKOMA: Δήλωση ΝΔ: Τσίπρας-Καμμένος εξαπατούν τους συνταξιούχους Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας