Αύριο Τρίτη η απόφαση για την κράτηση του Τούρκου αξιωματικού

Τούρκος

Η νομιμότητα ή μη της κράτησης του Τούρκου συγκυβερνήτη, παρά το γεγονός ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου έκανε δεκτό το αίτημά του για τη χορήγηση ασύλου, συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ίσως και αύριο ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε το αίτημα, θα εκδώσει την απόφασή του.

Για τους δικηγόρους του Τούρκου αξιωματικού η συνέχιση της κράτησής του είναι αυθαίρετη και παράνομη και ως εκ τούτου ζήτησαν την άρση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων 7 σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει νόμιμη τη συνέχιση της κράτησης, η πλευρά του αξιωματικού μπορεί να προβάλει αντιρρήσεις ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης που αποφάσισε η αστυνομία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέχεια στη δίκη της υπόθεσης θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξαφανίστηκαν με άγνωστο ποσό – Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Καλλιθέα

ΑΚΟΜΑ: Σοκαριστικό: Πατέρας βίαζε την 7χρονη κορούλα του