Λέσβος: Μετανάστης προσπάθησε να ουρήσει μέσα σε ασθενοφόρο και τραυμάτισε διασώστη (Βίντεο)

Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα μέσα σε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε από τον καταυλισμό μεταναστών της Μόριας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μία εγκυμονούσα γυναίκα.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, το ασθενοφόρο κλήθηκε χθες το απόγευμα για να παραλάβει και να μεταφέρει την έγκυο πρόσφυγα στο Νοσοκομείο για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησαν από τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν στη Μόρια, να πάρουν μαζί με την έγκυο γυναίκα και έναν μετανάστη ληθαργικό, για να τον μεταφέρουν κι αυτόν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής κι ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν στο ύψος της ΔΕΗ, ο μετανάστης άνοιξε τα κουμπιά από το παντελόνι του και μπροστά στην έκπληκτη γυναίκα και τον διασώστη που κάθονταν πίσω, προσπάθησε να ουρήσει μέσα στο ασθενοφόρο!

Ο διασώστης προσπάθησε μάταια να τον συγκρατήσει και ο οδηγός του ΕΚΑΒ ακινητοποίησε το ασθενοφόρο και άνοιξε την πίσω πόρτα για να βοηθήσει το συνάδελφό του και να συνετίσουν τον μετανάστη.

Όμως δεν πρόλαβε να ανέβει στο αμάξι αφού ο μετανάστης του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με γροθιά στο πρόσωπο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ζήτησαν αμέσως βοήθεια και στο σημείο έφτασε ένα ακόμα ασθενοφόρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και μεταφέροντας την εγκυμονούσα και τον ταραξία μετανάστη στο Νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο οδηγός του ΕΚΑΒ, ο οποίος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έφυγε για το σπίτι του, όπου θα παραμείνει για τρεις ημέρες μακριά από τα καθήκοντά του.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης έχουν κατ’ επανάληψη διαμαρτυρηθεί για τις βίαιες συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν από τους μετανάστες, αλλά και τους κινδύνους που ελοχεύουν.

Διαβάστε την τελευταία καταγγελία τους…

Μεγάλος ο κίνδυνος βίας για τους διασώστες του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Φιλοξενίας στην Μυτιλήνη – Τραγικές οι συνθήκες εργασίας!

«Με επιστολή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού και στην διοίκηση του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αναφέρονται στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Μόρια. Οι οποίες συνθήκες είναι πολλές φορές επικίνδυνες τόσο για την ίδια την ζωή των διασωστών όσο και των ασθενών.

Κραυγή αγωνίας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ για την τραγική κατάσταση στα Κέντρα Φιλοξενίας Μόρια και Καρά Τεπέ.

Κατάσταση χάους κατά την παραλαβή των περιστατικών.

Η επιστολή

«Θα θέλαμε να σας εκθέσουμε εκ νέου τα προβλήματα που έχουμε κατά την διακομιδή περιστατικών στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Με τις καινούργιες εισροές ο πληθυσμός στα δυο κέντρα της Μυτιλήνης, Μόρια και Καρά Τεπέ, έχει αυξηθεί. Από τις πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα στους χώρους αυτούς υπάρχουν γιατροί και γίνεται μια στοιχειώδης διαλογή των περιστατικών.

Χωρίς γιατρούς τις νυχτερινές ώρες Κέντρα Φιλοξενίας

Στις 23.00 αρχίζει ο Γολγοθάς. Με δυο ασθενοφόρα να εξυπηρετούν το μισό νησί με αποστάσεις των 30 και πλέον χιλιόμετρων πρέπει σχεδόν όλο το βράδυ τα ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται στην μόρια για περιστατικά όπως μέθη, ουσίες, τραυματισμοί από συμπλοκές, απόπειρες αυτοκτονίας, κρίσεις υστερίας κ.τ.λ.

Δύο διασώστες εγκλωβίστηκαν για ώρες και έδωσαν «μάχη» με το πλήθος! – Ζημιές στο ασθενοφόρο όχημα

Μπαίνοντας στην μόρια πρέπει να διασχίσουμε κάθετα το καμπ για να βρούμε το ιατρό και πολλές φορές την σκηνή που είναι το περιστατικό. Όλη αυτή η μετακίνηση γίνεται σε εχθρικό περιβάλλον και είμαστε σχεδόν απροστάτευτοι.Ήδη ένα από τα καινούργια ασθενοφόρα είναι χτυπημένο από επεισόδια στην μόρια, δυο συνάδελφοι εγκλωβιστήκαν για ώρες στον όχλο μέχρι να παραδώσουν το νεκρό που μετέφεραν, πράγμα το όποιο δεν έγινε, πλήρωμα με γυναίκα συνάδελφο έδωσε μάχη μέχρι να περάσει τυχαία περιπολικό κ.α. Έχουμε επανειλημμένος ζητήσει την μεταφορά του ιατρού στην είσοδο και να μην εισερχόμαστε σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, τόσο για εμάς όσο και για το όχημα που δεν μας περισσεύει.

Το 90% των περιστατικών δεν χρήζουν μεταφοράς με ασθενοφόρο!

Όταν δε, υπάρχει γιατρός, είναι πάρα πολλά τα περιστατικά που διακομίζονται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Με λίγα λόγια το 90% των περιστατικών δεν χρίζουν μεταφοράς με ασθενοφόρο.

Την στιγμή που το ασθενοφόρο απασχολείται σε αυτά τα περιστατικά για τον υπόλοιπο τομέα περισσεύει ένα ασθενοφόρο, με το φόβο να έχουμε δυο περιστατικά και να πρέπει ένα από τα δυο να περιμένει το ασθενοφόρο που θα απελευθερωθεί πρώτο.

Ο πρόεδρος Χρόνης Πιέρρος

Ο Γ. Γραμματέας Βέρβερης Ασημάκης

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης Πιέρρος Χρόνης, μίλησε για το απίστευτο αυτό περιστατικό αποκλειστικά στο LesvosNews.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης η Λέσβος – «Πνίγεται» στους μετανάστες…

Διαμαρτυρία ενστόλων έξω από το κέντρο υποδοχής της Μόριας

Λέσβος: Συνελήφθη «αλληλέγγυος» που ξεσήκωνε τους μετανάστες εναντίον των αστυνομικών