Στο «σφυρί» σήμερα το «Αίολος Κεντέρης Ι» – Ποιοι θα το «χτυπήσουν»

Αίολος Κεντέρης

Για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ταχύπλοου ακτοπλοϊκού σκάφους «Αίολος Κεντέρης Ι», που ανήκε στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) κι έχει κατασχεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι απαιτήσεων της τάξης των 75 εκατ.

Το «Αίολος Κεντέρης Ι» βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 6,5 εκατ. ευρώ ενώ σε ό,τι αφορά τους πιθανούς ενδιαφερόμενους, κύκλοι της αγοράς πιθανολογούν προσφορές τόσο από την πλευρά της Sea Jets όσο και από της Hellenic Seaways, η οποία τελεί υπό εξαγορά από την Attica Group, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταλήξει και σε κάποιον ξένο αγοραστή.

Αν και το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 2000, έχει παραμείνει σε ακινησία επί μακρόν και χρήζει επισκευών. Συγκεκριμένα το «Αίολος Κεντέρης Ι» είναι παροπλισμένο επί επτά συναπτά έτη και οι τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως απαιτείται ποσόν 750.000 ευρώ για τη συντήρηση καθεμιάς από αυτές, δηλαδή 3 εκατ. συνολικά μόνο για τις μηχανές. Επιπλέον, δαπάνες απαιτούνται και για την ανακαίνιση των χώρων επιβατών, αλλά και για τον δεξαμενισμό του για εργασίες συντήρησης και βαφής του κύτους.

Αναλυτικότερα, είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

  • Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου των 6,5 εκατ. ευρώ
  • Από την Τράπεζα Eurobank, διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας μετά δώματος συνολικής επιφάνειας 380 τμ στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του ποσού του 1.310.000 ευρώ
  • Από την Τράπεζα Eurobank, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ,
  • Από την Τράπεζα Eurobank, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ,
  • Από την Alpha Τράπεζα, ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.510 τ.μ. στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Δυτικής Αττικής, έναντι του ποσού των 541.221 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση Ιερώνυμου για το Σκοπιανό: «Η Εκκλησία δεν θα μείνει αδιάφορη»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου – Μετά τη χθεσινή «επίσκεψη» στην Αχτσιόγλου (video)

ΑΚΟΜΑ: Κλειστό το «Μακεδονία» λόγω ομίχλης – Πίσω στην Αθήνα η πτήση του Κυριάκου Μητσοτάκη