ΓΓ Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: “Η Θάνου τρομοκρατεί και απειλεί τους δικαστές για τη Novartis”

Θάνου

Θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για την υπόθεση Novartis ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας. 

Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου περιέχει απειλή προς τους δικαστές, τονίζει ο γ.γ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, χαρακτηρίζοντας ακόμη την παρέμβασή της θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη.

Μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη και τον ΘΕΜΑ FM, ο κ. Σαλάτας είπε χαρακτηριτικά ότι η δήλωση της κυρίας Θάνου περιέχει απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαλάτας, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι επιχειρείται πραξικόπημα.

Εξήγησε ότι «αν αδρανήσει η διοίκηση (σ.σ.: για μια πολύ σοβαρή υπόθεση), μπορούν 20 δικαστές του Εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης από αυτό; Γιατί τα γράφουν αυτά;».

Διαβέβαιωσε, δε, πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

«Εμείς οι δικαστές πρέπει τώρα να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, να το δείξουμε αυτό, ώστε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέλημά μας, δεν είναι μέλημά μας να έχουμε σωσίβιο στους πολιτικούς», τόνισε ο κ. Σαλάτας.

Εκτίμησε, επίσης, ότι ο αγώνας που δίνει η κυρία Θάνου είναι για να μείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Έκλεισε, δε, την τοποθέτησή του σημειώνοντας με νόημα: «Η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκβιάζει τους δικαστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλική Θάνου για Novartis: «Παντελώς αδικαιολόγητες οι επιθέσεις εναντίον των εισαγγελέων»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόρισμα-καταπέλτης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας – Για βαριά ιατρική αμέλεια κατηγορείται η ξαδέρφη του Πολάκη

ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη 44χρονος για παιδική πορνογραφία στη Λάρισα