Δείτε τα έγγραφα του FBI για το σκάνδαλο της Novartis – Ποια ονόματα περιλαμβάνουν (pics)

Novartis

Στα πρώτα έγγραφα που έστειλε το FBI, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2017, δεν γίνεται καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Εμφανίζονται τα ονόματα του ζεύγους Στουρνάρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων εμπλεκομένων, μη πολιτικών, ανάμεσα σε αυτά που απέστειλε το FBI, μετά από αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ωστόσο, η Ελένη Τουλουπάκη, με νέο αίτημα, ζητάει από το FBI αν μπορεί να χρησιμοποιήσει επτά ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών! Το FBI, στις 23 Ιανουαρίου 2018, στέλνει νέα απάντηση-έγγραφο με τα επτά ονόματα που ζήτησε η Ελένη Τουλουπάκη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο και καμία κατηγορία.

Οπως φαίνεται, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Στην απάντηση του FBI δεν υπάρχουν τα ονόματα των κκ Βενιζέλου, Κουτρουμάνη και Πικραμμένου, και μένει να διαλευκανθεί πώς και γιατί προστέθηκαν εκ των υστέρων στην δικογραφία της Novartis.

Novartis05

Δείτε και την ελληνική μετάφραση των εγγράφων του FBI, όπως έχουν ενσωματωθεί στην δικογραφία της Novartis, η οποία βρίσκεται στη βουλή:

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απέδωσαν, το βράδυ της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, την αναφορά στο όνομά του, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε υποβάλλει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση και για την πιθανή εμπλοκή των επτά συγκεκριμένων πολιτικών.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό το έγγραφο του FBI αποδεικνύει ότι δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται η διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κ. Τουλουπάκη να ενισχυθεί με δήθεν στοιχεία η σκευωρία, που καταρρέει, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος στις Παρεμβάσεις για Novartis: «Δεν προκύπτει άμεση κατηγορία για πολιτικά πρόσωπα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis κάνει ο Αβραμόπουλος – Να αρθεί το καθεστώς προστασίας τους

ΑΚΟΜΑ: Λοβέρδος: Στημένη υπόθεση η Νοvartis – Την προανήγγειλε ο Τσίπρας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ