“Θρύλος” ο ΠΑΣ “έσβησε” τον ΠΑΟ στους Ζωσιμάδες

Δεν… μπορεί εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε και στα Γιάννινα, με 2-1 από τον ΠΑΣ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος πέτυχε αμφότερα τα γκολ των γηπεδούχων, με το δεύτερο ειδικά να διεκδικεί τον τίτλο του γκολ της χρονιάς!

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τον ΠΑΣ στην 8η θέση με 25 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε 10ος με 24.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, εάν ο Γιάννης Μυστακίδης ήταν πιο αποτελεσματικός. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πρωταγωνίστησε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 6’. Ο σούταρε εκτός περιοχής, ο Βελλίδης απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Μυστακίδης αστόχησε με πλασέ από τα όρια της μικρής περιοχής! Ο Μυστακίδης είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 25’, όταν έπαιξε όμορφα το «1-2» με τον Δώνη και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε πολύ δύσκολα το πλασέ του από διαγώνια αριστερά.

Αντιθέτως, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να μην είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήταν η ομάδα που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα δυο φορές, χάρη στην κλάση του Πέδρο Κόντε. Στο 30’ ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Μπετρά, νίκησε τον Οικονόμου σε μονομαχία, βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και τον πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Ο Κόντε έκανε και το 2-0 με ένα από τα γκολ της χρονιάς. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού απομάκρυναν προτού η μπάλα φτάσει στον Μπετρά, όμως αυτή κατάληξε στον Κόντε, ο οποίος έπιασε μια μονοκόμματη «βολίδα» εκτός περιοχής αφήνοντας… άγαλμα τον Βλαχοδήμο!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να πιέσει για να βρει ένα γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Οι Πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν. Αντιθέτως, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ. Τρανό παράδειγμα η φάση του 51’, όταν Κόντε και Μπετρά βγήκαν στην κόντρα, με τον δεύτερο να πλασάρει από κοντά και τον Βλαχοδήμο να κάνει μεγάλη επέμβαση.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 69’. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ενέργεια μπαίνοντας στην περιοχή από αριστερά, έκανε παράλληλο γύρισμα και ο Γαρουφαλιάς πέτυχε αυτογκόλ σε προσπάθεια να απομακρύνει, μειώνοντας –άθελά του- σε 2-1 για το Τριφύλλι.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Προσπάθησαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον ΠΑΣ, με μοναδικές εξαιρέσεις ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη, που κόντραρε στο 78’ και ακόμα μια προσπάθεια του Κάτσε στην εκπνοή, που μπλόκαρε σταθερά ο Βελλίδης. Κάπως έτσι, το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ διατηρήθηκε και ήταν το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73’ Βιντάλ), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Μπουκουβάλας (84’ Αποστολόπουλος), Μπετρά (79’ Μπέριος), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κάτσε, Τζανδάρης (56’ Αλτμαν), Λουντ (80’ Πίσπας), Μυστακίδης (65’ Χατζηγιοβάνης), Δώνης.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξωση από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, «χαμός» για την αδειοδότηση

«Έκρηξη» Ουζουνίδη: Αυτό είναι πλάνο διάλυσης. Θα δούμε αν θα είμαι στον πάγκο το Σάββατο (Βίντεο)

Κύμα φυγής στον ΠΑΟ: Αποχαιρέτησαν Χίλιεμαρκ και Μολέδο