«Μαύρη τρύπα» απειλεί με ολική καταστροφή τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης παραμένει στον Παναθηναϊκό, η ιταλική πρόταση βρίσκεται ακόμη… στον αέρα και η ΠΑΕ ψάχνει να βρει άμεσα έσοδα για να μην οδηγηθεί στην ολική καταστροφή!

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και πλέον στον Παναθηναϊκό καλούνται να βρουν λύσεις στα ουκ ολίγα «ανοιχτά» μέτωπα που υπάρχουν και αφορούν τις προσφυγές. Πριν από μία εβδομάδα, το δικαστήριο που εκδίκασε πέντε προσφυγές εις βάρος του τριφυλλιού έδωσε αναβολή δύο εβδομάδων στους ανθρώπους της ομάδας προκειμένου να ολοκληρώσουν τις πωλήσεις κάποιων παικτών και στη συνέχεια να μπορέσουν να να πληρώσουν τις δόσεις των ποδοσφαιριστών που εκκρεμούσαν. Αυτό, ήταν άλλωστε και το ζητούμενο από την πλευρά του Βασίλη Κωνσταντίνου και των συνεργατών του κατά την διάρκεια της εκδίκασης.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να προσθέσουμε τα οικονομικά οφέλη που είχε ο Παναθηναϊκός από τις πωλήσεις παικτών του. Φυσικά, την μεγαλύτερη οικονομική «ανάσα» στην ομάδα την έδωσε ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Στα «πράσινα» ταμεία από την πώληση του «Βίγια» στην Αλάνιασπορ μπήκε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, η παραχώρηση του Ροδρίγκο Μολέδο στην Ιντερνασιονάλ απέφερε στον Παναθηναϊκό το ποσό των 150.000 ευρώ και εκείνη του Νίκλας Χουλτ στην ΑΕΚ το ποσό των 200.000 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί πως το όφελος των πρασίνων από τις παραχωρήσεις των παικτών δεν ήταν μόνο αυτά τα χρήματα καθώς όλοι χάρισαν και μέρος των δεδουλευμένων τους (άλλοι μεγαλύτερο, άλλοι μικρότερο) που τους οφείλονταν ωστόσο αυτά δεν αφορούν σε χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας.

Το μπαλάκι σε Αποστολόπουλο και… Αλαφούζο

Το σήριαλ των τελευταίων ημερών είχε να κάνει με την πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη που αποτελεί το σημαντικότερο πλέον περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού για τους λόγους που λίγο – πολύ έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Αρχηγός της ομάδας, διεθνής και σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία. Η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε και πλέον υπάρχει το «παράθυρο» της Σαμπντόρια για την ολοκλήρωση μίας μεταγραφής α λα… Βλαχοδήμου. Τι σημαίνει αυτό; Η ομάδα από τη Γένοβα να καταθέσει πρόταση και να αποκτήσει τον παίκτη off season πληρώνοντας μεν τώρα το «τριφύλλι» ενσωματώνοντας όμως τον Κουρμπέλη στο ρόστερ της το προσεχές καλοκαίρι. Από την πώληση του πρώην άσου του Αστέρα ο Παναθηναϊκός προσδοκά να λάβει ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία έχει άμεση ανάγκη και γι’ αυτό άλλωστε και έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος καταβολής των χρημάτων.

Ο ατζέντης του Κουρμπέλη, Αντώνης Αποστολόπουλος, έχει δεσμευτεί ότι θα φέρει πρόταση για τον πελάτη του μέσα στις επόμενες μέρες. Άλλωστε, η στάση του μάνατζερ του διεθνή άσου – σε συνδυασμό με τους ενδοιασμούς του παίκτη να μεταγραφεί σε άλλη ελληνική ομάδα – ήταν ουσιαστικά εκείνη που οδήγησε σε οριστικό ναυάγιο την πώληση του Κουρμπέλη στους Θεσσαλονικείς και μόνο οι επόμενες μέρες θα μας δείξουν αν εκείνος θα φανεί αξιόπιστος ή αν το βάρος θα το μετατεθεί στον Γιάννη Αλαφούζο που θα κληθεί να καλύψει το κενό που θα έχει δημιουργηθεί στο οικονομικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί.

Προσδοκούσαν πέντε εκατομμύρια, ήρθαν… 1,5+1,5!

Για να επιστρέψουμε στο «φλέγον» ζήτημα των προσφυγών, οι πέντε υποθέσεις στις οποίες δόθηκε αναβολή την προηγούμενη εβδομάδα (Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο) απαιτούν προκειμένου να εξοφληθούν οι εκπρόθεσμες δόσεις ένα ποσό κοντά στις 470.000 ευρώ. Πλέον, από τις πωλήσεις που προαναφέραμε υπάρχουν χρήματα προκειμένου να καλυφθεί τουλάχιστον ένα μέρος αυτών, καθώς δεν πρόκειται για τις μόνες υποχρεώσεις του τριφυλλιού και άρα δεν μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο εκεί. Παρ’ όλα αυτά, όπως είχαμε αναφέρει και προ κάποιων εβδομάδων, από τον Παναθηναϊκό προσδοκούσαν σε ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Αν αθροίσει κανείς τα χρήματα από Μολέδο, Χουλτ και Βιγιαφάνιες προκύπτει κάτι λιγότερο από 1.5 εκατ. ευρώ στο οποίο πρέπει να προστεθεί και το 1.5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Όπως διαπιστώνει κανείς υπάρχει μία διαφορά της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ποσό που αντιστοιχούσε στην ενδεχόμενη πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Πλέον, τα δεδομένα έχουν ως εξής. Σε περίπτωση που τελικώς επιτευχθεί μία συμφωνία ανάλογη με αυτήν που προαναφέραμε για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» θα έχουν πετύχει τους στόχους τους προκειμένου να βγει η χρονιά. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κίνδυνος η ομάδα να «σκάσει» θα επανέλθει στο προσκήνιο και τότε ο μεγαλομέτοχος θα κληθεί να βάλει εκείνος τα χρήματα που θα απαιτούνται για να καλύψουν την «μαύρη τρύπα». Να σημειωθεί πως υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου άλλου παίκτη σε αγορά που η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, αφενός δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και αφετέρου και να συμβεί δεν θα πρόκειται για ποσό μεγάλο που να προσεγγίζει τα χρήματα για τον Κουρμπέλη.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με πέναλτι στο 87΄ ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο

Είναι επίσημο! Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Αζεβέδο από τον ΠΑΟΚ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΠΑΟΚ: Περιμένουν το «ΟΚ» του Σαββίδη